Kunstmatige intelligentie in 60 minuten

Kunstmatige intelligentie in 60 minuten
Download cover
Download mediakit


€ 12,50

De ontwikkelingen rondom kunstmatige intelligentie gaan razendsnel. Grijp jij de kans om jezelf en je bedrijf slimmer en efficiënter te maken?

Ontdek de basisprincipes van AI: hoe werkt het en hoe pas je het toe? Van ChatGPT tot het bedrijf van de toekomst; een boek boordevol praktische voorbeelden, handige tools en concrete tips.

Remy Gieling en Job van den Berg zijn toonaangevende experts over data en AI. Ze delen hun kennis en ervaring met iedereen die deze revolutionaire technologie wil begrijpen en benutten.

 Weinig tijd, maar veel ambities? Informeer jezelf snel en grondig met de boeken in de serie Digitale trends en tools in 60 minuten.

Specificaties

Recensies

Handzaam overzicht

Dit boek geeft je snel een overzicht van relevante ontwikkelingen rond AI tot nu toe: cases, tools en leestips. Ook als je de ontwikkelingen aardig volgt is het een handzaam overzicht met interessante zij-stappen.

En word je omgeven door critici die voortdurend mopperen en somberen over AI, dan kan je een stapeltje kopen en verspreiden om voorbij algemeenheden over AI te komen en echt in gesprek te raken. 

Antwoorden op vele vragen

Net als elke krachtige technologie, brengt AI ook uitdagingen met zich mee. Hoe zorgen we ervoor dat we AI verantwoordelijk en ethisch inzetten? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat AI wordt ontwikkeld en gebruikt op een manier die ten goede komt aan iedereen, en niet alleen aan een bevoorrechte enkeling? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat we, terwijl we deze nieuwe technologie omarmen, niet onze menselijkheid verliezen?

De auteurs proberen antwoorden te geven op deze en andere vragen. Ze kijken naar de manieren waarop AI al wordt gebruikt en verkennen de mogelijkheden ervan voor de toekomst. Ze bespreken de ethische en praktische uitdagingen die gepaard gaan met het gebruik van AI en bieden suggesties voor hoe we ze kunnen aanpakken.

Enorm veel informatie

Dit korte boekje bied enorm veel informatie over kunstmatige intelligentie. Remy Gieling en Job van den Berg zijn zelf dan ook toonaangevende experts op dit gebied. Ze delen hun kennis op zo’n manier dat iedereen deze begrijpt, je hiermee verder kan én het belang hiervan inziet. Informatie is goed afgewisseld met voorbeelden, tools en modellen. Hierdoor hielden zij mijn aandacht goed vast en vergrootte mijn enthousiasme en leergierigheid voor dit onderwerp. 

AI als super-stagiair

In het boek 'Kunstmatige Intelligentie in 60 Minuten' komen ook kort toekomstbeelden aan bod van Elon Musk (ceo van SpaceX, Tesla en Neuralink), de wereldberoemde schaker Garri Kasparov en Yuval Noah Harari (auteur van bestsellers zoals Sapiens en Homo Deus). Allemaal voorzien zij een grote impact van AI op de arbeidsmarkt, maar ze wijzen ook op risico's, zoals een inperking van menselijke vrijheden. Musk vreest dat AI op een dag superintelligent wordt en de mensheid overtreft in termen van intelligentie en macht.

Hebben de twee de daad bij het woord gevoegd en hun boekje laten schrijven door ChatGPT? Nee, stellen de auteurs, ze hebben wel zelf gepend, al heeft AI zeker geholpen bij de research en de begrippenuitleg. 'Precies zoals wij AI zien: niet iets dat je werk overneemt, maar een soort super-stagiair of co-piloot die je wel flink kan helpen.' 

Top 25

Kunstmatige intelligentie staat in de Top 25 Best beoordeelde boeken van Managementtboek.nl.