Maatwerk (e-book)

Wie klanten blij wil maken moet ze op maat bedienen. Maar het valt niet mee om mensen persoonlijke aandacht te geven als de manier waarop je werkt en de informatietechnologie die je gebruikt zijn gestandaardiseerd. Als je klanten blij wil maken heb je echter geen keuze: je moet alle barricaden weghalen die maatwerk in de weg staan. In dit boek kun je lezen hoe je dat doet en elke klant de aandacht geeft die hij verwacht.

Standaardisatie is een van de grootste aanjagers geweest van onze welvaart, maar standaard is niet goed genoeg meer. De meeste fabrikanten hebben dit inmiddels begrepen en bieden elk model in allerlei varianten aan. Maar in de dienstverlening is maatwerk nog steeds niet ingeburgerd: een simpel telefoonabonnement of een verzekering is er meestal maar in één smaak. Laat staan dat de dienst kan worden aangepast: 'Sorry, mevrouw, onze systemen staan wijzigingen helaas niet toe.'

Of u nou verantwoordelijk bent voor een fabriek, een bank, een gemeente of een internetbedrijf: voorkom dat uw klanten gefrustreerd raken en van het kastje naar de muur worden gestuurd en kies ook voor maatwerk. 

 

De auteurs zijn experts op het gebied van dienstverlening en informatietechnologie. Ze hebben bij nationale en internationale ondernemingen projecten gerealiseerd voor het verbeteren van persoonlijke dienstverlening.

Specificaties

Recensies

Kritischer kijken naar standaardiseren

'Maatwerk geeft een mooie inkijk in hoe standaardisatie helemaal tot stand is gekomen en waar dit schuurt vandaag de dag. Het aantal beschreven voorbeelden is misschien wat overdadig, maar de schrijvers komen voor mij dicht in de buurt van hun belofte. Ik zal na het lezen van dit boek ook zeker kritischer kijken naar de toegevoegde waarde van standaardiseren.'

Preview - Maatwerk - Waarom persoonlijk de nieuwe standaard is

Voorkom dat uw klanten gefrustreerd raken en van het kastje naar de muur worden gestuurd en kies ook voor maatwerk. Dat is wat Maatwerk van Herman MansveldMichel JungbluthAndré van Hofwegen en Gjalt Anker belooft.

Gericht op dienstverleners

'Gericht op dienstverleners die ene klant de aandacht willen geven die hij of zij verwacht en die uit de comfortabele gestandaardiseerde dienstverlening wil groeien.'

  • Recensie van K.W. Sietsma voor NBD Biblion

Op maat

'Wie klanten blij wil maken moet ze op maat bedienen, maar dat valt niet altijd mee, zo bewijst het boek Maatwerk.'

Vinger op de zere plek

De auteurs leggen in hun boek niet alleen de vinger op de zere plek. Ze geven ook aan hoe het anders kan. Zo luidt het devies van de auteurs onder meer: “Denk niet meer vanuit standaardisatie, laat het gewoon los. Bied maatwerk als het kan en standaardisatie als het moet. Dit is een nieuw uitgangspunt dat leidt tot een andere manier van organiseren, een belangrijkere rol voor de medewerker, slimmer gebruik van IT en uiteindelijk blijere klanten en betere financiële resultaten. Denken en doen in maatwerk is niet alleen veel klant­gerichter, maar uiteindelijk ook veel goedkoper dan proberen om complexiteit weg te standaardiseren.”