Miljonair met een gewone baan

Miljonair met een gewone baan
Download cover
Download mediakit


€ 20,00

Een miljoen op de bank, wie droomt er niet eens van? Nooit meer werken, alles doen wat je wilt. Maar waarom zou je het bij dromen laten? Financieel onafhankelijk worden, dat kan iedereen. Ook als je een modaal inkomen hebt.

Om miljonair te worden hoef je niet dag en nacht te werken of de jackpot te winnen. Het geheim is om bescheiden te leven en tegelijkertijd slim te beleggen.

In dit boek geen verhalen over bekende voetballers, zangers of topondernemers, maar over heel gewone mensen, zoals de schrijver. Alles wat je volgens de selfmade miljonair Oeds-Jan Postma nodig hebt, is de zelfdiscipline om niet na elke commercial naar de winkel te rennen en een handige manier om je vermogen te laten groeien. Hoe je dat aanpakt, lees je in dit boek.

Postma werkt nog steeds. Omdat hij het leuk vindt. Voor het geld hoeft het niet meer.

Specificaties

Recensies

Praktisch advies

Miljonair met een gewone baan neemt je mee in een reis naar financiële onafhankelijkheid. Er wordt een concreet een praktisch beeld geschetst van hoe iedereen meer financiële vrijheid voor zichzelf kan genereren. Daarom vinden wij het boek Miljonair met een gewone baan onmisbaar voor iedereen die zijn of haar persoonlijke financiën wil verbeteren.

Enorme aanrader

Miljonair met een gewone baan vind ik een enorme aanrader! Zeker voor mensen die willen starten met beleggen of als je nog weinig hebt ingelezen over financiën, (be)sparen of beleggen. Het boek geeft veel praktische tips die je zelf kan toepassen.

Het fijne aan dit boek is dat het interactief is en dat je erachter komt hoeveel geld je nodig hebt om je droom te verwezenlijken.

De schrijfstijl van Oeds-Jan vond ik ook fijn. Het boek leest makkelijk weg en ook zitten er leuke anekdotes en quotes in van andere mensen.

Leest makkelijk weg

Leest heel makkelijk weg, de schrijver legt uit hoe je ook miljonair kunt worden. Als je maar een paar stappen volgt en een lange adem hebt. Mooi boek als je meer informatie wilt over financiele onafhankelijkheid!

Indexbeleggen

Een groot voordeel van dit boek is dat het een Nederlands boek is dat zich richt op indexbeleggen. Zulke Nederlandse boeken heb ik – op moment van lezen – nog niet gevonden.

Het boek bevat praktische tips om geld te besparen. Daar kan iedereen zijn of haar eigen voordeel meedoen. Wat mij het meeste aansprak was het laatste stuk waarin hij meer vertelt over hoe hij nu – als financieel onafhankelijk mens – zijn geld nu inzet om zowel te investeren én te gebruiken voor zijn eigen levensonderhoud.

Tips van Oeds-Jan Postma

Miljonair worden met een gewone baan. Klinkt ideaal! Of onhaalbaar? Volgens Oeds-Jan Postma kan het. Hij had zelf een ‘gewone baan’ en wist daarmee miljonair te worden. In zijn boek Miljonair met een gewone baan deelt hij hoe anderen dit ook kunnen bereiken. Het is eigenlijk heel simpel…

Absolute aanrader


Het boek Miljonair met een gewone baan is wat mij betreft een absolute aanrader. Zeker als je nog niet veel hebt gelezen over financiën, besparen of beleggen en houdt van praktisch toepasbare tips, dan is dit boek heel interessant voor je. Ook als je al wat meer afweet van het onderwerp beleggen of financiën, is het boek nog steeds een aanrader. Ook ik heb weer nieuwe inzichten uit het boek gehaald (bijvoorbeeld over het dividend dat ETF's wel of niet uitkeren en ik werd nog eens met de neus op de feiten gedrukt over hoe interessant ETF's zijn). 
 
Ook vind ik de schrijfstijl van Oeds-Jan erg fijn. Het boek leest makkelijk en er zit regelmatig humor verwerkt in de teksten, waardoor ik me er zelfs op betrapte dat ik een keer hardop lachte om één van zijn uitspraken.

Kortom: Miljonair met een gewone baan is een echte aanrader voor iedereen die slimmer om wil gaan met zijn/haar geld en meer wil weten over beleggen.

Dit boek is zeker een aanrader!

'De meeste mensen denken dat miljonair worden niet voor hun is weggelegd en houden het daarom maar bij dromen. In het eerste gedeelte gaat de schrijver in op het veranderen van die mindset en komt hij met leuke waargebeurde verhalen. Hij pakt ook kort maar krachtig het beeld dat de meeste mensen over miljonairs hebben aan.

In dit deel gaat hij ook in op bewustwording, uitgavenpatronen en consumptie in relatie tot geluk. Ik ben het helemaal met hem eens op het gebied van deze onderwerpen (met name dat je van minder kopen echt niet ongelukkiger wordt en dat marketing een grote invloed op ons heeft). Wat ik me wel realiseer is dat sommige mensen dit onderdeel misschien zullen ervaren alsof hun de les wordt gelezen. De meeste mensen hebben misschien geen zin om heel bewust naar hun uitgaven en opgebouwde vermogen te kijken? Dit moet je ervoor over hebben om je droom te bereiken.

Vanaf het tweede deel wordt het boek praktischer. Je gaat concreet vaststellen wat jouw droom is en hoeveel geld je daarvoor nodig hebt (jouw ‘droompot’).

Voor verschillende categorieën worden manieren om te besparen besproken, waarbij de belangrijkste categorieën woonlasten, transport en eten en uitgaan zijn (deze worden ‘the big three’ genoemd).

Dit boek is zeker een aanrader! Uiteindelijk moet je het zelf doen, dus zorg dat je je wilskracht voor de komende jaren paraat hebt.'

Miljonair worden? Koop bewust en beleg voordelig en breed

‘Ik heb altijd goed verdiend’, schrijft Postma in de inleiding van Miljonair met een gewone Baan, ’maar ook weer niet extreem.’ In dit boek beschrijft hij het geheim van rijkdom: bescheiden leven en slim beleggen. ‘Iedereen kan het’, zegt Postma. ‘En het is niet nodig dag en nacht te werken of de jackpot te winnen.’ Een interview...