Personeelstekort begint bij jezelf

Personeelstekort begint bij jezelf
Download cover
Download mediakit


€ 24,50

Kun je geen nieuwe collega’s vinden of vertrekken ze eerder dan je lief is? Dan is het tijd om het anders aan te pakken.

Als je succesvol mensen wilt aantrekken en behouden, dan moet je medewerkers niet zien als een kostenpost maar als een waardevolle investering. Trek je niets aan van de krappe arbeidsmarkt en maak werk van het aantrekken en behouden van je collega’s: 

 • Vind mensen die passen bij het DNA van je bedrijf
 • Reken af met vooroordelen
 • Laat je niet afleiden door cv’s
 • Koester je toppers

Als je structureel investeert in je mensen, hoef je niet zo veel tijd, geld en energie uit te geven aan wervingscampagnes en het inwerken van nieuwe mensen. In dit boek lees je alles wat je kunt doen om een aantrekkelijke werkgever te worden, zodat je moeiteloos mensen kunt aantrekken en behouden.

Kirsten de Roo is een mentor en strateeg pur sang. Al meer dan vijftien jaar helpt zij bedrijven met het aantrekken en inzetten van de juiste mensen op de juiste plek. Met haar boek wil ze werkgevers na laten denken over hun eigen mindset en de tools geven om regie te krijgen over hun personeelstekort.

 

‘Een van de allerbeste boeken over recruitment die ik ooit gelezen heb’ 

- Aaltje Vincent

 

Toegankelijk, actueel en informatief’

- NBD Biblion

 

‘Niet eerder las ik een boek over dit onderwerp zo gemakkelijk uit’

- Managementboek.nl

Specificaties

 • Titel: Personeelstekort begint bij jezelf
 • Ondertitel: Zo vind en behoud je wél de juiste mensen in een krappe arbeidsmarkt
 • Auteur: Kirsten de Roo
 • Verschenen: november 2022
 • Uitgeverij: Haystack
 • ISBN: 9789461265241
 • Omvang boek: 224 pagina's
 • Uitvoering: Paperback

Recensies

Helder geschreven

Een informatief boek over recruitment en personeelsmanagement. Bedrijven die in een krappe arbeidsmarkt succesvol mensen willen aantrekken en behouden, moeten medewerkers niet zien als een kostenpost maar als een waardevolle investering. De auteur laat werkgevers nadenken over hun mindset en geeft tools om regie te krijgen over personeelstekort. Helder en begrijpelijk geschreven. Met enkele illustraties. Kirsten de Roo is auteur. Ze helpt al meer dan 15 jaar ondernemers en leidinggevenden met het laten groeien van hun bedrijf.

 • NBD/Biblion

Unboarding belangrijk

Kirsten de Roo bracht onlangs haar laatste boek ‘Personeelstekort begint bij jezelf – Zo vind en behoud je wél de juiste mensen in een krappe arbeidsmarkt’ uit. Hierin beschrijft ze onder meer de centrale rol die onboarding speelt bij het behouden van talent. In de nieuwste aflevering van onze L&D Talks Podcast legt ze uit waarom dit onboardingsproces vooral nu zo belangrijk is. 

Kostenpost of investering?

Benieuwd wat voor tips Kirsten heeft om ervoor te zorgen dat jij niet meer met een personeelstekort zit? Luister dan de nieuwste aflevering van de Werkprofessor podcast!

Podcast

Kirsten de Roo bracht onlangs haar laatste boek ‘Personeelstekort begint bij jezelf – Zo vind en behoud je wél de juiste mensen in een krappe arbeidsmarkt’ uit. Hierin beschrijft ze onder meer de centrale rol die onboarding speelt bij het behouden van talent. In de nieuwste aflevering van onze L&D Talks Podcast legt ze uit waarom dit onboardingsproces vooral nu zo belangrijk is.

Alweer een aanrader

Over hoe je als werkgever aan het beste personeel komt en dat ook nogeens behoudt schreef Kirsten de Roo vorig jaar een boek dat we positief beoordeelden. Nu is ze terug met haar nieuwe boek boek Personeelstekort begint bij jezelf.  En daarin gaat ze verder waar ze in haar vorige boek gestopt is. Een aanrader weer voor ondernemers in deze turbulente en wisselvallige arbeidsmarkttijden.

Bedrijven laten steken vallen


Bedrijven hebben het moeilijker dan ooit om genoeg personeel te vinden. Afgelopen kwartaal stonden er tegenover iedere 100 werkzoekenden 121 vacatures, blijkt uit CBS-cijfers. Het lijkt een hopeloze situatie voor bedrijven. Kirsten de Roo plaatst daar kanttekeningen bij. ,,Werkgevers kunnen nog veel doen om ook in deze tijd mensen aan te trekken, maar ik zie dat organisaties wel wat steken laten vallen.’’ 

Beter selecteren kun je leren

Lees hier het interview met Kirsten over het vinden en behouden van de juiste mensen in een krappe arbeidsmarkt.

Toegankelijk

Luister naar de podcast met Kirsten de Roo over haar nieuwe boek.

Must read

In haar nieuwe boek ‘Personeelstekort begint bij jezelf’ neemt Kirsten je opnieuw mee in haar strategische kijk op werven, selecteren en behouden van mensen. Een must read voor iedereen die zich bezig houdt met medewerkers in organisaties!