Verbeter je schrijfstijl (e-book)

Verbeter je schrijfstijl (e-book)
Download cover
Download mediakit


€ 13,50

Hoe komt het dat mensen de ene tekst geïnteresseerd lezen en bij de andere tekst in slaap sukkelen? Waarom wordt het ene rapport enthousiast gelezen terwijl het andere direct in de onderste la verdwijnt? Waarom sorteert de ene reclameslogan effect en de andere niet? Waarom wordt de ene roman een pareltje genoemd en de andere een aanfluiting? 

Het antwoord is stijl: een goede stijl versus een slechte stijl. Stijl is de presentatie van de inhoud. Tekstsoort, tekststructuur, woordkeuze, zinsbouw, spelling en interpunctie bepalen samen de stijl. En daarover gaat dit boek.

Ook jij kunt je stijl verbeteren en aantrekkelijker en overtuigender leren schrijven. Je hoeft je dan alleen maar te houden aan de stijlregels die in dit boek zijn geformuleerd. De regels worden gepresenteerd en toegelicht door Wim Daniëls, de onbetwiste taalkoning van het Nederlands.

Specificaties

  • Titel: Verbeter je schrijfstijl
  • Ondertitel: De stijlgids voor iedereen die aantrekkelijker en overtuigender wil schrijven
  • Auteur: Wim Daniëls
  • Verschenen: november 2017
  • Uitgeverij: Haystack
  • ISBN: 9789461262486
  • Omvang boek: 232 pagina's
  • Uitvoering: Paperback en e-book
  • Ook als: Verbeter je schrijfstijl
  • Ook interessant: Vaagtaal

Recensies

Het antwoord: een goede stijl

Hoe komt het dat mensen de ene tekst geïnteresseerd lezen en bij de andere tekst in slaap sukkelen? Waarom wordt de ene roman een pareltje genoemd en de andere een aanfluiting? Het antwoord is stijl: een goede stijl versus een slechte stijl. Stijl is de presentatie van de inhoud. Tekstsoort, tekststructuur, woordkeuze, zinsbouw, spelling en interpunctie bepalen samen de stijl. En daarover gaat dit boek. Ook jij kunt je stijl verbeteren en aantrekkelijker en overtuigender leren schrijven, zegt Wim Daniëls. Je hoeft je alleen maar te houden aan de stijlregelen die in dit boek zijn geformuleerd.

Voor de aspirant betere schrijver

De acht punten die u in acht moet nemen om uw schrijfstijl te verbeteren (...) lijken allemaal open deuren te zijn. Zoals; denk aan je doelgroep, let op je tekstopbouw etc. Ja, nogal wiedes, maar... met de vele goede en toegankelijke voorbeelden weet Daniëls zijn punten netjes over te brengen. Een nuttig boekje voor de aspirant-betere-schrijver.

Een must voor iedereen die iets met taal wil en kan.

Op een prettige wijze komen regels, weetjes en tips naar voren die kunnen helpen bij het opstellen van een foutloze en duidelijke tekst. [...] Met plezier heb ik deze stijlgids gelezen en er zeker dingen uit kunnen halen voor mijzelf. Zoals gezegd waren sommige dingen bekend maar een opfrisser voor spelling, leestekens en opbouw waren zeer prettig.  De stijlfiguren gaven herkenning, soms meer qua vorm dan benaming dus weer wat geleerd!