Wie heeft mijn werkplek gepikt?

Wie heeft mijn werkplek gepikt?
Download cover
Download mediakit


€ 18,50

Flexplekken, thuiswerken, alles digitaal: het nieuwe werken is niet te stuiten. Zie jij er als medewerker het voordeel niet van in? Dan is het hoog tijd om het systeem te hacken, zodat niet alleen je werkgever, maar bovenal jijzelf ervan profiteert. In 'Wie heeft mijn werkplek gepikt?' leer je hoe je het nieuwe werken naar jouw hand zet.

Heb je de basisvaardigheden eenmaal onder de knie, dan kun je bijvoorbeeld:

• uitslapen wanneer je wilt;
• je kinderen voor je laten werken;
• je voordeel doen met IT-problemen;
• en op nog veel meer manieren profiteren (of je baas het nou zo bedoeld heeft of niet).

Dat iemand je werkplek gaat pikken is onvermijdelijk. De vraag is: regel jij er een betere plek voor terug?

Suze Krijnen en Floris Vrasdonk begeleiden en trainen al jarenlang organisaties en medewerkers bij het invoeren van HNW. In de praktijk zagen zij dat het pas werkt als medewerkers er profijt van hebben.

Specificaties

Recensies

Handig en direct toepasbaar

In Wie heeft mijn werkplek gepikt? gaan Floris Vrasdonk en Suze Krijnen in op de vraag hoe je als medewerkers het meest kunt profiteren van HNW. Geïnspireerd door de wereldwijd beroemde parabel ‘Wie heeft mij kaas gepikt’ van Spencer Johnson, motiveren de auteurs de lezer (bij wie zij doelen op medewerkers van organisaties die HNW hebben geïntroduceerd) niet krampachtig vast te houden aan oude gewoontes, maar op zoek te gaan naar de vele kansen die HNW biedt. Want over de vraag of die kansen er zijn, bestaat geen enkele twijfel. Zaak nu dus om die kansen te pakken en de nieuwe situatie naar jouw hand te zetten.

In goed leesbare hoofdstukjes bieden Vrasdonk en Krijnen diverse tips (hacks) om het systeem van HNW te hacken. Hoewel de toon waarvoor de auteurs soms kiezen, doet vermoeden dat vooral medewerkers moeten profiteren van HNW, blijft het hierbij natuurlijk wel belangrijk te realiseren dat het in HNW nog steeds gaat om winst van zowel de onderneming als dat van de medewerkers. Met deze basishouding ten opzichte van HNW in gedachten, kunnen medewerkers aan de slag met de tips en trucs uit dit boek. Laten we er een aantal bij pakken.

Lees meer ...

Het nieuwe werken

'Werknemers voelen zich nog vaak ontheemd zonder vaste werktijden en een eigen bureau. Het blijkt lastig voordeel te halen uit de flexibiliteit en vrijheid.'