Debatteren om te winnen (e-book)

Debatteren om te winnen (e-book)
Download cover


€ 21,50

Managers en ondernemers, politici en ambtenaren, professionals en adviseurs proberen dagelijks anderen te overtuigen. Bij vergaderingen, discussies en presentaties spelen debattechnieken een belangrijke rol.

Debatteren om te winnen laat aan de hand van diverse methoden, overtuigtips en oefeningen zien hoe je sterker kunt argumenteren en beter presenteren. Nieuw in deze editie: actuele cases en een hoofdstuk over framing!

Roderik van Grieken is de bekendste debatdeskundige van Nederland. Als mede-oprichter en directeur van het Nederlands Debat Instituut heeft hij het debat geïntroduceerd in duizenden scholen, bedrijven en overheden. Arthur Noordhuis en Donatello Piras werken ook bij het Nederlands Debat Instituut en hebben allebei jarenlange ervaring als trainer en debatleider.

Specificaties

Recensies

De klassieke oudheid als leidraad

nFinance geeft het oordeel 'praktisch'

Handige voorbeelden en praktijkgericht

'Debatteren om te winnen is geen droog theoretisch boek. Er worden veel voorbeelden gegeven waardoor de theorie wordt omgezet naar praktijk. Ook staan er talrijke oefeningen in het boek die je helpen de gelezen informatie te vertalen naar je eigen argumentatie, presentatie of betoog.'

Helder

'Dit boek is bestemd voor iedereen die overtuigend moet kunnen communiceren. Blijkens de voorbeelden hebben de auteurs vooral mensen uit het bedrijfsleven en de politiek op het oog. Volgens mij kunnen ook leerkrachten en werkers in de non-profitsector er hun voordeel mee doen. (...) De tekst is helder geschreven en laat zich zeer vlot lezen. Het boek is gebonden, heeft een harde kaft en is daardoor zeer gemakkelijk als naslagwerk te gebruiken. Wie een boodschap kort en helder wil kunnen overbrengen en snel en doeltreffend wil kunnen reageren zal met dit werk zeker zijn voordeel kunnen doen.'

Altijd op de hoogte? Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven Kies nieuwsbrief