Agile zoals het bedoeld is

Agile zoals het bedoeld is
Download mediakit


€ 24,50
Ben je enthousiast over agile werken, maar vraag je je af hoe agile te rijmen is met al die vergaderingen? Of wil je gewoon weten hoe het werkt? In dit boek kun je lezen hoe je het beste uit agile haalt.
 
Nu technologie en inzichten steeds sneller veranderen, is agile een onmisbaar concept. Maar de bureaucratie die methoden als scrum met zich meebrengen, heeft weinig te maken met het oorspronkelijke gedachtegoed. Je wilt in je projecten en in je organisatie niet nog meer checklists en vergaderingen, je wilt gewoon snel inspelen op marktkansen. 
 
In dit boek kun je lezen wat er mis is met de manier waarop we agile werken, hoe het bedoeld is is en hoe je dit succesvol kunt toepassen. 
 
Christine Karman is ondernemer, uitvinder en software-­ontwikkelaar. Ze maakte naam als oprichter van vernieuwende IT-bedrijven en was Technology Pioneer van het World Economic Forum. Ze ontwikkelde nieuwe technologie voor ondernemingen en was verantwoordelijk voor projecten bij uiteenlopende organisaties, van attractie­parken tot overheidsinstanties.

Specificaties

  • Titel: Agile zoals het bedoeld is
  • Ondertitel: Slagvaardig werken (zonder de bureaucratische rompslomp)
  • Auteur: Christine Karman
  • Uitgeverij: Uitgeverij Haystack
  • ISBN: 9789461263575
  • Omvang boek: 128 pagina's
  • Uitvoering: Gebonden en e-book

Recensies

Aanrader

Voor iemand die niet bekend is met Agile werken is dit boek zowel een verademing omdat Christien in heldere taal de geschiedenis en praktijkvoorbeelden van écht Agile werken schetst. Haar pleidooi voor Agile werken als een houding in plaats van het blind volgen van Scrum voorschriften klinkt voor een begeleider van verandertrajecten in organisatie als muziek in de oren.

Makkelijk leesbaar


Agile is een manier van werken die vooral veel gebruikt wordt in de IT, maar ook steeds meer in andere branches. De opzet van agile werken is om met een minimum aan overleg en planning snel in te spelen op ontwikkelingen in de markt door gebruik te maken van allerlei methoden zoals scrum. In de praktijk wordt echter steeds vaker afgeweken van het oorspronkelijke gedachtegoed en worden er nieuwe regels, vergaderingen en bureaucratie ingevoerd. Christine Karman, onderneemster en softwareontwikkelaarster, legt in 'Agile zoals het bedoeld is' uit waar het in de praktijk misgaat, hoe agile wel bedoeld is en hoe je het in de praktijk kunt toepassen. De theorie in dit prettig geschreven boek wordt afgewisseld met anekdotes uit Karman's eigen praktijk. Het boek is gemakkelijk leesbaar, maar vereist wel voorkennis van de lezer. Het boek besluit met een korte literatuurlijst.

Hans Pols

Gelezen op NBD Biblion

Altijd op de hoogte? Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven Kies nieuwsbrief