De geluksmachine

De geluksmachine


€ 17,50
Download cover Download mediakit

Auto’s roesten niet meer, maar automobilisten wel.

We zitten allemaal vastgeroest in onze autokeuze. Braaf kiezen we dezelfde auto als onze buurman, partner, moeder, baas of collega. Stop ermee, en kies eindelijk voor je droomauto. Want daar word je gelukkig van.

Moeilijk is het niet: alles wat je hoeft te doen is die auto aan jezelf te verkopen. Daar is moed voor nodig en dit boek van autosociopsycholoog Erwin Wijman helpt je daarbij. Maak definitief een einde aan statusangst, kuddegeest en leukeautovrees en kies voor je eigen geluk.

Erwin Wijman is dé expert in autokeuze en personal branding. Hij geeft als autotherapeut presentaties en persoonlijke consulten. Hij schreef eerder de bestseller Wat je rijdt ben je zelf (2011) en Succes met je grote auto (2013).

Specificaties

Recensies

Gekaapt

"Onze keuzevrijheid wordt gekaapt door voorgeprogrammeerde technologie. We maken niet zelf meer keuzes á la carte, van de kaart die we oorspronkelijk in ons hoofd hadden, maar die keuzes worden zonder dat we het zelf doorhebben vervangen door andere en veel beperktere keuzes."

De Geluksmachine is een briljante parodie

Marketingjournalist Erwin Wijman komt alweer met een boek over de relatie tussen mensen en auto’s. Freek van Leeuwen las het. "In De Geluksmachine heeft Wijman een heleboel clichés over mensen en auto’s onderzocht. En wat denk je? Ze kloppen allemaal." 

De ondertitel van ‘De Geluksmachine’ is ‘Zo kies je de auto die je echt wilt’. Maar wie dit boek koopt in de hoop een keuzeprobleem op te lossen, komt bedrogen uit. Want een oplossing biedt het niet, het is geen zelfhulpboek. Wel geeft het een ‘zedenschets’, een beschrijving van hoe wij Nederlanders omgaan met onze auto’s. En we staan er slecht voor. Want we kiezen allemaal – nou ja, 70 procent – voor auto’s die we niet willen.

Een compleet hoofdstuk gaat over de combinatie tussen geslacht, beroep en auto. Wijman heeft het zelf onderzocht, via Linkedin. En ja hoor, het is dolle pret. Artsen rijden veel Saab, boekhouders Nissan, beveiligers Opel. Vrouwen rijden kleinere auto’s dan mannen en vrouwen noemen ook niet de volledige typenaam van hun auto, in tegenstelling tot mannen die desgevraagd alle afkortingen van hun model kunnen ophoesten. Noem een cliché over mensen en auto’s, en Wijman toont aan dat het klopt. Kostelijk.

[...] Tot slot een tip: bewaar dit boek na het lezen goed. Want als je het over dertig jaar openslaat, zul je verbaasd zijn over hoe we toen, lang geleden, omgingen met onze auto’s. En met elkaar.

Altijd op de hoogte? Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven Kies nieuwsbrief