Op deze pagina vind je alle informatie over de (nieuwste) boeken van Uitgeverij Haystack. Kies je favoriet en bestel.

De perfecte match

Weer de verkeerde persoon aangenomen? Is je nieuwe medewerker binnen een jaar vertrokken? Dan is het hoog tijd om te kiezen voor mensen die wel bij jouw bedrijf passen.

Eigenlijk had je hem niet moeten aannemen, maar ja, je voelde een klik en hij wilde zo graag. Klinkt dit bekend? Je bent de enige niet. Zogenaamde ‘mismatches’ zorgen voor torenhoge kosten, frustraties bij collega’s en ongewenst verloop. En ze kosten jou bovendien veel energie. Dit moet anders, maar hoe herken jij jouw ideale medewerker?

Maak niet de fout om het schaap met de vijf poten of kopieën van jezelf te zoeken. Laat je niet leiden door jouw eigen vooroordelen. Kies liever voor uitblinkers die passen bij hun rol en hun collega’s. Je vindt ze door je niet blind te staren op het cv van sollicitanten. Mensen zijn namelijk meer dan alleen hun kennis en ervaring. Alleen met een open blik krijg je mensen die met plezier voor je werken en daadwerkelijk bijdragen aan de doelen van jouw organisatie.

In dit boek lees je hoe je je vooroordelen aan de kant zet, met welke criteria je je droomkandidaat kunt selecteren en hoe je ervoor zorgt dat je nieuwe medewerkers niet gillend wegrennen, maar zich ontpoppen als succesfactor voor jouw bedrijf.

Specificaties

  • Titel: De perfecte match
  • Ondertitel: Vergeet het schaap met de vijf poten. Zo kies je de juiste medewerker op de juiste plek
  • Auteur: Kirsten de Roo
  • Uitgeverij: Haystack
  • ISBN: 9789461264725
  • Omvang boek: 192 pagina's
  • Uitvoering: Paperback
  • Ook als: De perfecte match (e-book)

Recensies

Kijk uit voor mismatch


In haar boek legt De Roo uit hoe je als mkb-bedrijf de juiste keuzes maakt als je medewerkers gaat aannemen en tot een gezonde groei kan komen. ,,Als het niet lekker loopt met nieuwe medewerkers, dan voel je dat in je niet alleen op de werkvloer, maar ook in je portemonnee. Een mismatch kost tot wel anderhalf jaarsalaris. Al die verloren uren, weggegooide inzet en omzet, frustraties bij collega’s, ongewenst verloop, achterblijvende doelstellingen…. Ga daarom op zoek naar een echte goede match. De perfecte match", lacht ze. 

Actueel

De auteur heeft jarenlange ervaring bij het inzetten van de juiste mensen bij bedrijven. Kort en bondig geschreven in toegankelijk taalgebruik. Belangrijke passages zijn gedrukt in een blauwe steunkleur. Gericht op de Nederlandse, wat meer commerciële arbeidsmarkt. Een actuele, informatieve aanvulling op dit onderwerp.

  • NBD Biblion

Interview met Kirsten

Luister naar het interview van Denise Hulst met auteur Kirsten de Roo over haar boek De perfecte match.

Helder en pragmatisch

In De perfecte match heb ik de aansluiting met mijn dagelijkse werkzaamheden als (interim) general manager gevonden. Een boek dat lijkt te zijn geschreven door een auteur die het vak van manager en ondernemer kent. Niet eerder las ik een boek over dit onderwerp zo gemakkelijk uit.

Acht lessen

De perfecte match? Net zomin als in de liefde bestaat deze ook niet op de arbeidsmarkt. Maar hoe kun je er toch dicht bij in de buurt komen en de juiste mens op de juiste plek krijgen? Dat beschrijft Kirsten de Roo in een nieuw boek. 8 lessen daaruit.

Duidelijke doelstellingen

Voor alle managers en ondernemers die zoeken naar de juiste manier om zich in deze (arbeids)markt te onderscheiden, schreef Kirsten de Roo De perfecte match (affiliate). Het begint, zo geeft zij aan, met het vaststellen van duidelijke doelstellingen als organisatie of afdeling. Zolang je die niet hebt, kun je nooit de juiste mensen aannemen. 

Begin niet zomaar met werven

In haar boek De perfecte match beschrijft Kirsten de Roo de stappen die je als ondernemer moet zetten om het juiste personeel te vinden en te behouden. Begin met de strategie is een eye-opener van De Roo. Dus begin niet zomaar met werven van weer een nieuw personeelslid voor weer een nieuwe baan, maar denk eerst na over waar je met het bedrijf naartoe wilt. En ga daarna pas aan de slag met het werven van personeel dat past bij jouw strategie.

Altijd op de hoogte? Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven Kies nieuwsbrief