Doe niet zo moeilijk

Doe niet zo moeilijk


€ 20,00

Soms lijkt het alsof alles en iedereen jou dwarszit. Frustrerend? Welnee, want jij beheerst de kunst van het relativeren, jou maken ze niet meer gek. 

Met dit boek leer je accepteren dat het leven soms tegenzit. Shit happens! Je windt je niet meer op over elke dwarsligger en tegenvaller, want die horen erbij. Je wordt niet langer boos over de dingen waar je toch niets aan kunt veranderen. En je ergert je niet meer als er keuzes gemaakt zijn waar jij niet verantwoordelijk voor bent. 

Je leert elke situatie met maximale inzet te benaderen, maar tegelijkertijd onverschillig te zijn over de resultaten. In dit nieuwe boek van gedragsdeskundige Frank van Marwijk, bekend van de bestseller Manipuleren kun je leren, leer je aan de hand van beproefde technieken hoe je de kunst van het relativeren kunt beheersen. 

Specificaties

  • Titel: Doe niet zo moeilijk
  • Ondertitel: De kunst van het relativeren
  • Uitgeverij: Haystack
  • ISBN: 9789461263292
  • Auteur: Frank van Marwijk
  • Omvang boek: 256 pagina's
  • Uitvoering: Paperback


  • Bekijk preview:Recensies

Wanneer je meer wilt leren over relativeren, dan is ‘Doe niet zo moeilijk’ zeker een aanrader

Frank van Marwijk heeft een fijne schrijfstijl en je wordt direct meegenomen in het verhaal. Het boek leest makkelijk en je wilt door lezen. Een abstract onderwerp, zoals relativeren, maakt Frank van Marwijk interessant en inspirerend met voorbeelden en mooie zinnen. Naast de stijl van Frank van Marwijk is ook de vormgeving van ‘Doe niet zo moeilijk’ heel tof! Dit maakt het boek aantrekkelijk om op te pakken en te lezen. De cover spreekt me aan.

Er zitten ontzettend veel boodschappen in dit boek verwerkt. Elke keer dacht ik: “Dit is waardevol!” Je kunt ontzettend veel uit dit boek halen. Het werkt heel motiverend en inspirerend.

Je gedrag vertelt meer dan je zelf in de gaten hebt, weet lichaamstaal-expert Frank van Marwijk

‘Goed kijken zijn we niet gewend. De norm bij een vergadering is dat je je richt op wie aan het woord is, niet op hoe mensen daar naar luisteren. Je ziet dan niet dat ze met de handen achter het hoofd zitten, of juist onderuitgezakt. De context waarin dat gebeurt, zegt veel over hoe mensen in de wedstrijd zitten.’ Sommige dingen zie je direct met het blote oog, of pas later: ‘Als je een vergadering op video opneemt en later versneld afspeelt, zie je al snel de voor- en tegenstanders van een besproken thema. Die verzitten namelijk op hetzelfde moment als iets in hun belang is.’

Door goed naar lichaamstaal te kijken, leerde sociotherapeut Frank van Marwijk veel over hoe mensen onderling communiceren. In zijn pas verschenen boek 'Doe niet zo moeilijk – De kunst van het relativeren', legt hij de brug naar relativeren als middel om het gesprek in relaties te verbeteren.

Luchtig, humoristisch en ongedwongen

Frank van Marwijk (1960) is een bekende Nederlandse sociotherapeut en lichaamstaalexpert die zijn sociaal-psychologische inzichten combineert met scherpe observaties uit de praktijk. Hij zet ons aan om tot een andere levensinstelling te komen en de kunst van het relativeren te gaan beheersen. Daartoe worden verschillende technieken aangereikt die van betekenis kunnen zijn om het leven wat gemakkelijker te zien en te maken. Het gaat erom allerlei situaties vanuit een ander perspectief te benaderen. In elf hoofdstukken krijgt men suggesties hoe problemen op een luchtige, humoristische en ongedwongen manier te bekijken en te benaderen. Deze in een toegankelijke stijl geschreven publicatie bevat vele tips en adviezen. Er zijn citaten uit andere publicaties, enkele dialogen, spreuken, nuttige figuren, een bronvermelding en verwijzing naar enkele websites. Dit werk is geschikt voor eenieder die in zijn leven wat meer wil gaan relativeren en is aan te raden voor managers, ondernemers, professionals, zorgverleners, leerkrachten en politici. Een originele en actuele publicatie.

Recensent: Drs. Ben Daeter

Altijd op de hoogte? Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven Kies nieuwsbrief