Duur huis, nooit thuis

Duur huis, nooit thuis


€ 17,50

Je hebt een mooi huis, twee glimmende auto's voor de deur - net als de buren. Maar net als zij ben je een slaaf van je werk geworden, want je luxe leventje moet worden betaald. Renée gooide het roer om: weg met die dure auto, geen gigantische hypotheek. Dan maar geen indruk maken op de buren. Wat ze ervoor terug kreeg? Tijd en vrijheid.

Ook jij kunt stoppen met de ratrace en beginnen met het leven waar je echt gelukkig van wordt. In dit boek beschrijft Renée, bekend van porterenee.nl, wat jij vandaag kunt doen om morgen vrij te zijn.

Renée Lamboo (33) is journalist en woont samen met haar twee kinderen en man in een huis dat over tien jaar volledig hypotheekvrij is. Haar auto is klein en zit vol deuken, maar is wel afbetaald. Ze hoeft maar drie dagen in de week te werken omdat haar vaste lasten laag zijn. Renée heeft daarom tijd voor leuke dingen.

Specificaties

  • Titel: Duur huis, nooit thuis
  • Ondertitel: Reken af met al die vaste lasten en kies voor vrijheid
  • Uitgeverij: Uitgeverij Haystack
  • ISBN: 9789461262912
  • Auteur: Renée Lamboo
  • Omvang boek: 168 pagina's
  • Uitvoering: Paperback en e-book
  • Ook als: Duur huis, nooit thuis (e-book)Recensies

Een ton op haar spaarrekening

'Hoewel ze inmiddels 100.000 euro op haar bankrekening heeft staan, is ze voorlopig niet van plan om te stoppen met sparen. “We wonen nu buiten de Randstad in een relatief goedkoop huis, maar op den duur willen we wel weer terug”, zegt ze. “We willen alleen geen hoge maandlasten door de hypotheek, dus ons eerste doel is om in een afgelost huis te wonen. Dat willen we zeker binnen tien jaar bereikt hebben.”

“Nederlanders geven ongeveer een derde van hun inkomen uit aan wonen. Als je je hypotheek weet af te lossen, valt een groot deel van je vaste lasten weg en heb je meer geld over voor andere dingen in het leven. Leuke dingen dan je hypotheek betalen. Al vinden wij tegen die tijd wel weer een nieuw spaardoel. Een appartementje voor de verhuur, bijvoorbeeld.”

Lees meer in haar boek 'Duur huis, nooit thuis'.

Veel besparen, veel vrijheid

Een paar jaar geleden ging het roer bij Renée Lamboo (33) drastisch om: waarom keihard werken voor een duur huis waar je nauwelijks van kan genieten? Na het razendsnel aflossen van een hypotheekschuld van 40.000 euro woont ze nu in een mooi huis, werkt ze minder én houdt ze meer tijd en geld over voor leuke dingen. Hoe doet ze dat?

„Voordat Cooper werd geboren, bedachten we dat tijd belangrijker is dan geld.”

Radiopresentator Kasper Kooij (35) en blogger Renée Lamboo (33) verhuisden naar Flevoland om goedkoper te wonen. Ze werken minder en hebben meer tijd met hun kinderen. „We bedachten dat tijd belangrijker is dan geld."

Renée: „Klusjesmannen, installateurs – ze wonen allemaal in Swifterbant.” Kasper: „Alle mannen in het dorp zijn handig, behalve ik.”

Hoe je je vrijheid terugkrijgt

Carrière, salarisstijging, duurdere auto, grotere woning. Tot op een dag blijkt dat die je leven niet per se verrijken. Journalist Renée Lamboo-Kooij, schrijver van het boek ‘Duur huis, nooit thuis’, vertelt hoe je je vrijheid terug kunt krijgen.

Tijd en vrijheid

'Je hebt een mooi huis, twee glimmende auto's voor de deur - net als de buren. Maar net als zij ben je een slaaf van je werk geworden, want je luxe leventje moet worden betaald. Schrijver Renée Lamboo gooide het roer om: weg met die dure auto, dág gigantische hypotheek. Dan maar geen indruk maken op de buren. Wat ze ervoor terugkreeg? Tijd en vrijheid.'

Stop met de ratrace en begin met een leven waar je echt gelukkig van wordt

'Stop met de ratrace en begin met een leven waar je echt gelukkig van wordt. Renée Lamboo uit Swifterbant is journalist en gooide na een kapot gelopen relatie en een enorme restschuld door een onverkoopbaar appartement, het roer om. Ze spaarde met haar nieuwe liefde 100.000 euro en is anders aan gaan kijken tegen de waarde van geld.'

Spijkers met koppen - Renée Lamboo

Dolf Jansen in gesprek met Renée Lamboo over haar boek 'Duur huis, nooit thuis' - een verhaal over financiële keuzes, vrijheid en 'fuck you money'.

Altijd op de hoogte? Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven Kies nieuwsbrief