Elke werkdag een topdag

Elke werkdag een topdag
Download mediakit


€ 23,50

Ben je ook zo druk? Kom je niet toe aan wat je echt wilt doen? Dan is het tijd om de regie te pakken: reken af met de drukte en creëer ruimte in je hoofd. Doe wat er echt toe doet, zodat je werkdag je voortaan een goed gevoel oplevert.

Mirjam Wiersma, bekend van Zakelijk flirten, testte een jaar lang technieken om meer uit je werkdag te halen. Wat werkt echt? In dit boek deelt ze haar ervaringen, geeft ze het ultieme overzicht in de enorme hoeveelheid onderzoek en adviezen én biedt ze een uniek tien-wekenprogramma.

Volg het programma en maak ook van elke werkdag een topdag:

• je gaat elke ochtend uitgerust aan de slag;

• je weet elke dag wat er moet gebeuren;

• je kunt elke dag geconcentreerd werken;

• je hebt de ruimte om hét verschil te maken.

Mirjam Wiersma van Helemaal jij is voormalig advocaat en bedrijfsjuriste, en de bedenker van Zakelijk flirten. Tijdens trainingen en presentaties laat ze zien hoe je anderen kunt verleiden om zaken met je te doen of jouw ideeën te omarmen, en hoe je van elke werkdag een topdag kunt maken.

Specificaties

  • Titel: Elke werkdag een topdag
  • Ondertitel: Reken af met je drukte en doe wat er echt toe doet
  • Auteur: Mirjam Wiersma
  • Uitgeverij: Uitgeverij Haystack
  • ISBN: 9789461263308
  • Omvang boek: 256 pagina's
  • Uitvoering: Paperback en e-book
  • Ook als: Elke werkdag een topdag (e-book)

Recensies

Ga experimenteren

Hoe werk je het beste? Wiersma besloot een jaar lang een hele reeks experimenten te doen om uit te vinden wat nu wel en niet werkt. Uit dat jaar is een tienweken-programma voortgekomen dat het boek is geworden. In het slotwoord lees je welke veranderingen bestendig bleken en wat het meest opgeleverd heeft. Lees dit vooral voor je de rest leest. Het geeft een mooie kijkwijzer op de experimenten en bevindingen in het boek.Voor iedereen die zijn werk naar eer en geweten doet, maar niet systematisch naar verbeteringen zoekt, is het boek handig. Ook als je een bepaald deel op orde hebt, dan zijn er onderdelen die je wellicht minder doordacht hebt, zoals slaapgewoonten, voeding of met lef werken.

Goede adviezen - mustread

Ik adviseer je het boek aan te schaffen als je op zoek bent naar goede adviezen om je werk sneller en makkelijker te doen. Er staan genoeg adviezen in om aan de slag te gaan. Het boek is ‘snel’ geschreven waardoor het makkelijk te lezen is. De structuur maakt het makkelijk het 10 weken experiment aan te gaan. Het enthousiasme van de schrijver lijkt mij aansporing genoeg om het ook daadwerkelijk te gaan doen. Een 'mustread'.

Vlot leesbaar en zeer toegankelijk

'Gelukkig is het geheel vlot leesbaar en zeer toegankelijk. De oefeningen en tips zijn uiterst haalbaar, omdat ze over gewone dagelijkse dingen gaan en je er juist niets extra’s voor nodig hebt, alleen motivatie. Wel is het naar mijn idee behoorlijk gericht op kantoorwerk, dan wel de zakenwereld. Ik zie veel tips en suggesties die niet echt haalbaar zijn in de zorgsector waar ik zelf werkzaam ben. Maar je kan de boel ook een beetje verdraaien naar je eigen setting. Sommige zaken als relativeren, rust nemen, focus pakken en ruimte maken zijn natuurlijk overal mogelijk. Het is niet allemaal vernieuwend wat je leest en het is zeker geen kant- en klare gebruiksaanwijzing of remedie. Wel leuk om doorheen te bladeren en er je eigen tips uit te halen. Dat heb ik ook gedaan. Niet volgens een tien weken programma, daar heb ik het geduld niet voor, maar gewoon er uitpikken wat je aanspreekt.'

Doe wat er echt toe doet

Mirjam Wiersma: „ Ik dacht altijd dat ik hartstikke efficiënt zat te werken.’’ 

Hoe vaak gebeurt het niet. Je werkdag zit erop, je hebt hard gewerkt en toch heb je geen voldaan gevoel. Je hebt veel gedaan, maar niet de dingen die er naar je gevoel toe doen. Je hebt je te veel laten afleiden door bijzaken.Trainer en consultant Mirjam Wiersma uit Bergen had ook van die dagen. Ze ging er eens goed voor zitten, groef zich in in een berg studies en kwam met een boek: Elke werkdag een topdag.

Haal het maximale uit een werkdag

Mirjam Wiersma stimuleert de lezers van dit boek om het maximale uit een werkdag te halen. Aan de hand van gerelateerde theorieën, analyses vanuit haar eigen ervaringen en aan de hand van praktijkgerichte opdrachten krijgt de lezer een goed beeld van de mogelijkheden om een dag optimaler te benutten. Hoe draagt mindfullness bij aan het nuttiger besteden van je dag? Hoe kun je jouw dagelijkse routine doorbreken en slimmer prioriteiten bepalen? En welke weekexperimenten kun je toepassen om geleidelijk meer grip op je werkdag te krijgen? Deze en andere interessante vragen passeren de revue in dit boek. Het geeft de lezer inzichten en handvatten om van elke dag een leerzame en nuttige dag te maken. Voorzien van eindnoten met bronvermeldingen; lay-out met donkergele steunkleur. De auteur schreef eerder een boek over zakelijk flirten.

Recensent: Drs. Can Kumru

Dit is wat Mirjam leerde

Weer niet alles afgekregen op het werk? Of nauwelijks toekomen aan de taken die je eigenlijk op je to-do-lijstje had staan? Dat levert vaak een onbevredigend gevoel op. Ook auteur en trainer Mirjam Wiersma had vaak last van zo’n ‘slechte’ werkdag. Ze probeerde daarom een jaar lang verschillende methodes uit om efficiënter te werken. Die ervaringen zijn nu gebundeld in haar boek Iedere werkdag een topdag.

Het efficiënt plannen van werk leverde Wiersma afgelopen jaar tijdswinst en voldoening op. ,,Maar om echt blij te worden van je werk, is het daarnaast belangrijk dat je nagaat wat je passie is’’, zegt ze. ,,Want het pad dat al voor je uitgestippeld ligt, is niet altijd het pad waar je blij van wordt.’’ Volgens Wiersma zijn veel werknemers huiverig om zichzelf te confronteren met die vraag, omdat het een grote verandering impliceert. ,,Maar je passie volgen op het werk, hoeft lang niet altijd te betekenen dat je radicaal verandert van baan’’, zegt ze. ,,Ik adviseer om eerst te gaan experimenteren met wat je leuk lijkt binnen je huidige baan of bijvoorbeeld bij vrijwilligerswerk.’’

Altijd op de hoogte? Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven Kies nieuwsbrief