Het groot complimentenboek

Het groot complimentenboek
Download cover
Download mediakit


€ 26,50

Het is heerlijk als iemand je laat weten dat je er goed uitziet, dat je een bijzondere prestatie hebt geleverd of dat je veel voor hem of haar betekent. Complimenten zijn altijd welkom, maar waarom zijn we er dan zo zuinig mee? Ontdek hoe je thuis en op het werk mensen kunt waarderen met originele, oprechte complimenten.

Hoe geef je een goed compliment? Welke valkuilen moet je vermijden bij het geven van complimenten? Hoe neem je complimenten in ontvangst? Geen vraag blijft onbeantwoord in dit veelzijdige boek. Ontdek de kracht van waardering en maak van complimenteren je tweede natuur.

De bekende lichaamstaaldeskundige Frank van Marwijk (auteur van de bestseller Manipuleren kun je leren) en waarderingsexpert Hans Poortvliet hebben samen een uniek en prachtig vormgegeven boek geschreven over een van de meest onderschatte aspecten van de menselijke psychologie. 

Specificaties

Recensies

'Vormgegeven als een feest'

'Het boek is vormgegeven als een feest en is voorzien van veel persoonlijke verhalen van mensen die vertellen over hun mooiste compliment en de indruk die dit op hen gemaakt heeft. Maar Frank van Marwijk en Hans Poortvliet hebben ook een boek geschreven dat boordevol wetenswaardigheden en uiterst nuttige adviezen staat, waarmee men in een uiterst korte tijd de cultuur binnen een afdeling of bedrijf kan verbeteren.'

'Eye-opener'

'Dit boek helpt je ontdekken hoe je thuis en op het werk mensen blijken kunt geven van waardering met originele, oprechte complimenten. Het is tot stand gekomen door samenwerking tussen een lichaamstaaldeskundige en een waarderingsexpert. De titel dekt volledig de lading, elk facet van complimenten geven komt aan de orde. Niet alleen waarom een compliment zo belangrijk is, maar ook wat de valkuilen zijn bij het geven van een compliment, hoe je kunt veranderen naar een complimentencultuur, een kritische kijk op kritiek, zelfwaardering en nog vele andere facetten. Het boek zal voor vele lezers een eye-opener zijn en zou door alle leidinggevenden gelezen 'moeten' worden. Mooi vormgegeven met veel kleur op de pagina's en verrijkt met vele afbeeldingen. Bevat leeslijst en informatie over de auteurs.'

  • NBD Biblion

'Inspiratiebron'

'Het groot complimentenboek is een inspiratiebron om 'het compliment' weer op de kaart te zetten,' schrijft de Groep Claesen uit Belgie.

Overtreft elke verwachting

'Het groot complimentenboek; ik was er wat nieuwsgierig naar, maar ook wat sceptisch. Het boek overtreft elke verwachting: informatief, boeiend en toegankelijk'

Prachtig boek

'Ik ervaar het als een groot compliment dat hij bij het zien van dit boek direct aan mij dacht.' Na het lezen van dit prachtige boek wil ik de schrijvers een groot compliment geven voor het feit dat ze de tijd en moeite hebben genomen om zo een handzaam en kleurrijk boek te schrijven. Ik raad iedereen aan om het te kopen dan wel weg te geven. Op deze manier wordt de omgang tussen mensen zowel binnen bedrijven als daarbuiten vast en zeker een stuk prettiger. 

Managementtool

‘Complimenten geven is een belangrijk managementtool’ ... ‘Zou het serviceniveau in Nederland beter zijn als de klant, gast en baas het personeel wat vaker zouden complimenteren?’ In de nieuw verschenen titel ‘Het groot complimentenboek’ gaan auteurs Frank van Marwijk & Hans Poortvliet onder meer op die vraag in. Tevens leert de lezer hoe je een goed compliment kunt geven en wat de valkuilen zijn.

Het belang van een compliment

'Van een goed compliment kikkert ieder mens op. Maar waarom is het dan zo moeilijk om waardering uit te spreken? En hoe geef je een goed compliment? Een vrouw staat voor de spiegel en zegt tegen haar man: ‘Ik ben dik, oud, gerimpeld en niet mooi meer. Wil je me alsjeblieft een romantisch compliment maken om me wat meer zelfvertrouwen te geven? De man antwoordt: ‘Je gezichtsvermogen is nog steeds uitstekend.’ Naar complimenten vissen, heeft niet altijd het juiste effect. Het is een voorbeeld uit Het groot complimentenboek, geschreven door Frank van Marwijk en Hans Poortvliet. Een vrolijk, kleurig en lijvig boek dat de lezer duidelijk maakt waarom het maken van goede complimenten zo belangrijk is.

'Liever lof dan bonus'

Interview met Frank van Marwijk en Hans Poortvliet in De Telegraaf over Het groot complimentenboek

Frank van Marwijk in gesprek

met Radio 538 over Het groot complimentenboek 

Hans Poortvliet

aan tafel in het live televisieprogramma Noord Hollands Diep over Het groot complimentenboek (laatste kwartier). 

'Complimenten krijgen en geven doet iedereen goed'

Managementboek van de week

Bij TROS in Bedrijf, radio 1,

Altijd op de hoogte? Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven Kies nieuwsbrief