Het grote stageboek voor werkgevers (e-book)

Het grote stageboek voor werkgevers (e-book)


€ 29,50

Je zoekt een stagiaire, maar waar vind je deze? Hoe kom je erachter of de student die zich aanmeldt enthousiast en capabel is? En hoe voorkom je dat de begeleiding een dagtaak wordt? Dit boek geeft de antwoorden op alle vragen over stages en stagiaires.

Werken met stagiaires is de beste manier om jong talent te werven. Maar veel organisaties benutten niet alle kansen om studenten succesvol in te zetten. Het grote stageboek voor werkgevers laat zien hoe je interessanter wordt voor studenten en ze beter begeleid. Het boek beschrijft alle stappen van het stageproces, met veel praktische voorbeelden en stappenplannen. Download gratis de belangrijkste checklists uit het boek.

Maarten Brand is stage-expert en oprichter en projectleider van Stagebureau Connectie. Hij adviseert en traint werkgevers en opleidingen om ervoor te zorgen dat elke stage een succes is voor stagiaire en werkgever.

Specificaties

  • Titel: Het grote stageboek voor werkgevers
  • Ondertitel: Alles over het vinden en binden van talent
  • Auteur: Maarten Brand
  • Uitgeverij: Uitgeverij Haystack
  • ISBN: 9789461263131
  • Omvang boek: 264 pagina's
  • Uitvoering: Paperback en e-book
  • Ook als: Het grote stageboek voor werkgevers
  • Overige - E-book preview: Download

Recensies

Veel nuttige tips

'Hoe ‘werf’ je een stagiair? Hoe kom je erachter of een student enthousiast en capabel is? Waarom is een introductie zo belangrijk? Enkele van de vragen waarop stage-expert Maarten Brand in Het grote stageboek voor werkgevers antwoord geeft. Het resultaat: een prettig leesbaar, informatief en inspirerend boek dat niet alleen voor werkgevers, maar ook voor stagecoördinatoren handvatten biedt.

[...]

Het boek biedt veel theoretische (maar beslist niet stoffige) achtergrondinformatie die wordt afgewisseld met handige lijstjes (10 vragen die je tijdens een sollicitatiegesprek kunt stellen; 13 tips om stagiairs direct te motiveren), schema’s (het BPV-protocol) en instrumenten (waaronder het zogeheten ‘stagecanvas)’, checklists (zoals ‘Introductie stagiair’ en ‘Beoordelingsgesprek stagiair), citaten uit de dagelijkse praktijk en vaak verrassende inzichten. Dat laatste gebeurt met name als Brand ingaat op hoe je de millennials boeit en bindt. Zo geeft hij een mooi voorbeeld van ‘ninja recruiting’: muziekstreamingdienst Spotify wilde graag een whizzkid binnenhalen en stuurde hem geen mail of LinkedIn-bericht, maar een speciale Spotify-playlist (‘Join the Band’). De aanpak van de recruiter werkte. Waardoor hij niet alleen die ene whizzkid wist te enthousiasmeren, maar meerdere high potentials binnen hengelde.'

Het grote stageboek voor werkgevers: alles over het vinden en binden van talent-recensie

Dit boek beschrijft de zes fases waaruit een stage bestaat: wat is een stage, werving en selectie, de introductie van stagiairs, de begeleiding van stagiairs, de beoordeling van stagiairs en het vertrek van jouw stagiair. Elke fase bevat een uitgebreide beschrijving, tips en een samenvatting. Het boek bevat een aantal checklists. De auteur is stage-expert en oprichter van Stagebureau Connectie. Hij adviseert bedrijven en opleidingen om stages succesvol te maken. Dit boek is allereerst bestemd voor bedrijven en organisaties die graag met stagiaires werken en op zoek zijn naar slimme tips. Daarnaast is het boek interessant voor medewerkers in het onderwijs en de stagiaires zelf om het stagebedrijf te helpen om beter te begeleiden. Het boek is heel toegankelijk geschreven en daarmee geschikt voor een hele brede doelgroep.

M. van Berkel

Het zou win-winsituatie moeten zijn

'In de praktijk blijkt een stage voor zowel werkgever als stagiairs nogal eens niet aan de verwachtingen te voldoen, zo blijkt uit Het grote stageboek voor werkgevers. De uitgave bestrijkt een breed vlak van werkgevers, ook de bakkerij-, horeca- en slagerijsector behoren hiertoe.

Op het eerste gezicht is elke stage een win-winsituatie voor alle partijen: de stagiair leert zijn of haar kennis toe te passen op de werkvloer en het stagebedrijf heeft er tijdelijk een goedkope arbeidskracht bij. Iedereen blij. Maar in de praktijk voelen stagiairs zich meer dan eens aan hun lot overgelaten en nemen werkgevers onvoldoende hun verantwoordelijkheid, zo blijkt uit het boek van Maarten Brand.'

Een interview met Maarten

Altijd op de hoogte? Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven Kies nieuwsbrief