Ik ben er helemaal klaar mee

Ik ben er helemaal klaar mee
Download cover


€ 21,50

Sommige mensen vinden hun werk echt leuk. Dit zijn de bruistabletten die energie krijgen van hun werk en anderen stimuleren. Jammer genoeg zijn er ook ventieltrekkers, dimmers en in-de-put-denkers die tussen negen en vijf energie verliezen. Bij welke groep hoor jij?

Het zou veel beter gaan in organisaties als iedereen 's ochtends fluitend aan de slag zou gaan, stellen de auteurs. Ze onderzochten de energiehuishouding van honderden organisaties en duizenden medewerkers en ontdekten de factoren die van invloed zijn op het werkplezier en de resultaten.

Volgens de auteurs zijn er drie knoppen waar je aan moet draaien. Lees hoe je dwarsliggers confronteert met hun asociale gedrag, energielekken in de organisatie herkent en erachter komt of jij een deel bent van het probleem of van de oplossing.

Marcel van Wiggen, Gerard Vriens en Frits Galle zijn managing partners van trainings- en adviesbureau PER4MANCE, dat als missie heeft om het maximale uit medewerkers, teams en organisaties te halen.

Specificaties

  • Titel: Ik ben er helemaal klaar mee
  • Ondertitel: Een handleiding voor medewerkers, teams en organisaties die wel wat energie kunnen gebruiken
  • Auteur: Marcel van Wiggen
  • Uitgeverij: uitgeverij Haystack
  • ISBN: 9789461263612
  • Omvang boek: 152 pagina's
  • Uitvoering: Gebonden en e-book
  • Ook als: Ik ben er helemaal klaar mee (e-book)

Recensies

Ventieltrekkers

De auteurs maken onderscheid tussen vier soorten medewerkers: de ventieltrekkers, de in-de-putdenkers, de dimmers (doen hun ding, maar ook niet meer dan dat) en de bruistabletten (vol energie en pro-actief). Ieder met hun eigen mate van energie, behoeftes en doelen. Zaak dus voor leidinggevenden hier op een goede manier op in te spelen en niet zelf de oorzaak te zijn dat steeds meer medewerkers zich ontwikkelen tot die ventieltrekkers.

Heerlijk herkenbaar

De schrijvers hebben een treffende manier gevonden om verschillende type medewerkers te beschrijven. Wie is er immers nooit een ventieltrekker tegengekomen bij het koffie-apparaat? De vele voorbeelden van hoe het wel of niet zou moeten gaan in bedrijven maken het zeer herkenbaar en geven stof tot nadenken. Hun oplossingsrichtingen zijn realistisch. Het zou inderdaad allemaal veel beter kunnen.

Altijd op de hoogte? Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven Kies nieuwsbrief