Ik ben er helemaal klaar mee

Ik ben er helemaal klaar mee
Download cover
Download mediakit


€ 21,50

Sommige mensen vinden hun werk echt leuk. Dit zijn de bruistabletten die energie krijgen van hun werk en anderen stimuleren. Jammer genoeg zijn er ook ventieltrekkers, dimmers en in-de-put-denkers die tussen negen en vijf energie verliezen. Bij welke groep hoor jij?

Het zou veel beter gaan in organisaties als iedereen 's ochtends fluitend aan de slag zou gaan, stellen de auteurs. Ze onderzochten de energiehuishouding van honderden organisaties en duizenden medewerkers en ontdekten de factoren die van invloed zijn op het werkplezier en de resultaten.

Volgens de auteurs zijn er drie knoppen waar je aan moet draaien. Lees hoe je dwarsliggers confronteert met hun asociale gedrag, energielekken in de organisatie herkent en erachter komt of jij een deel bent van het probleem of van de oplossing.

Marcel van Wiggen, Gerard Vriens en Frits Galle zijn managing partners van trainings- en adviesbureau PER4MANCE, dat als missie heeft om het maximale uit medewerkers, teams en organisaties te halen.

Specificaties

Recensies

Een boek vol met tips

De auteurs beschrijven bruistabletten en ventieltrekkertjes - en nog diverse andere veel voorkomende typen medewerkers - en geven in een snelle 149 pagina’s aan waar de energie in organisaties verloren gaat en hoe je hiertegen iets kunt doen. En niet schrikken; het gaat dan wel over ‘energie’ maar het is zeker geen soft geneuzel, integendeel. Vlot geschreven, met onthutsende en tenenkrommende praktijkvoorbeelden en als kers op de taart tekeningen van Hein de Kort. Aldus een hapklaar tussendoortje.

Uitstekend geslaagd

Visueel heeft het boek door de tekeningetjes en de opmaak een lekkere aantrekkingskracht op de lezer (in ieder geval op mij !). Daardoor ga je het lezen en het leest heerlijk vlot weg.

Inhoudelijk is het bijna "Cruyff-iaans" (Je gaat het pas zien als je het door hebt !). Het is zo verschrikkelijk moeilijk maar zo de moeite waard om zaken echt simpel te maken. Dan is iedere slag raak en geeft het een bepaalde rust. Ik vind dat de schrijvers hier uitstekend in geslaagd zijn. 

J.G.M Reijnen

Dwarsliggers

Lees hoe je dwarsliggers confronteert met hun asociale gedrag, energielekken herkent en erachter komt of jij een deel bent van het probleem of van de oplossing. Gelezen in FNV Mooi Lijfstijl

Prettig leesbaar en informatief


Samenwerken in organisaties kan energie opleveren, maar ook kosten. De auteurs typeren medewerkers en organisaties op een verfrissende manier. Aan de hand van karikaturen herken je je collega's en het effect dat ze hebben op een team. De illustraties van Hein de Kort verbeelden de teksten op een prachtige manier. Door dit boek te lezen vergroot je je inzicht in hoe teams tot een prettigere samenwerking kunnen komen. 'Energielekkages' worden uitgebreid beschreven met vervolgens een aanpak om uit een impasse te komen. Een prettig leesbaar en informatief boek dat het werkplezier zal vergroten.

Ventieltrekkers

De auteurs maken onderscheid tussen vier soorten medewerkers: de ventieltrekkers, de in-de-putdenkers, de dimmers (doen hun ding, maar ook niet meer dan dat) en de bruistabletten (vol energie en pro-actief). Ieder met hun eigen mate van energie, behoeftes en doelen. Zaak dus voor leidinggevenden hier op een goede manier op in te spelen en niet zelf de oorzaak te zijn dat steeds meer medewerkers zich ontwikkelen tot die ventieltrekkers.

Heerlijk herkenbaar

De schrijvers hebben een treffende manier gevonden om verschillende type medewerkers te beschrijven. Wie is er immers nooit een ventieltrekker tegengekomen bij het koffie-apparaat? De vele voorbeelden van hoe het wel of niet zou moeten gaan in bedrijven maken het zeer herkenbaar en geven stof tot nadenken. Hun oplossingsrichtingen zijn realistisch. Het zou inderdaad allemaal veel beter kunnen.

Altijd op de hoogte? Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven Kies nieuwsbrief