Maak je punt

Maak je punt
Download cover
Download mediakit


€ 29,50

Alles wat je denkt en zegt, kun je ook tekenen. Door beeld in te zetten breng je je verhaal tot leven en zullen mensen je boodschap beter begrijpen en onthouden. In dit boek leer je stap-voor-stap hoe je tekeningen inzet om je punt te maken.

Met dit praktische boek teken je voortaan moeiteloos mensen, iconen en abstracte processen om je zakelijke boodschap over te brengen. Het boek bevat handige tips en voorbeelden die je uitnodigen om zelf aan de slag te gaan. Voortaan maak je in elk gesprek, elke presentatie en elke vergadering gebruik van aantrekkelijke tekeningen.  

Kim Ravers is Nederlands bekendste visueel schrijver. Samen met haar collega’s van het Bureau voor Beeldzaken verbeeldt ze alles wat ze hoort en ziet. Ze is een bekend gezicht bij congressen en meetings. Kim geeft ook trainingen en workshops om andere mensen te leren hoe zij door te tekenen duidelijker kunnen communiceren.

Specificaties

  • Titel: Maak je punt
  • Ondertitel: Het volledige handboek om visueel te communiceren met zakelijke tekeningen
  • Auteur: Kim Ravers
  • Uitgeverij: Uitgeverij Haystack
  • ISBN: 9789461263599
  • Omvang boek: 256 pagina's
  • Uitvoering: Paperback
  • Ook interessant: Maak je punt - werkboek

Recensies

Maak je punt


We communiceren de hele dag door. Soms zeggen woorden echter niet genoeg. Hoe breng je je zakelijke boodschap dan duidelijk over? Visueel schrijver Kim Ravers weet er alles van en heeft haar kennis omgezet in het boek Maak je punt. 

Volledig handboek

Wow, wat een prettig opgebouwd, overzichtelijk, compleet en visueel aantrekkelijk handboek heeft Kim Ravers geschreven! Ik ben inmiddels ingewijd in de wereld van visuele communicatie en lees graag én veel boeken over dit onderwerp, maar deze springt er toch echt uit.

Maak je punt

Duidelijker communiceren door te tekenen. Visueel schrijver Kim Ravers is erin gespecialiseerd. Alles wat je denkt en zegt kun je immers ook tekenen. Beeld brengt je verhaal tot leven en daardoor begrijpen en onthouden mensen je (zakelijke) boodschap beter. In dit boek leer je stap-voor-stap hoe je tekeningen inzet om je punt te maken.

FNV Mooi / Lijfstijl/ nr 5 

Helder en afwisselend

De introductie is duidelijk geschreven. Het is helder. De duiding is goed gedaan. In het begin vertelt Kim je namelijk de belangrijkste begrippen. De verschillende oefeningen in het werkboek zijn afwisselend en in het boek staan duidelijke voorbeelden. De vormgeving van beide boeken is heel erg mooi. Eigenlijk zoals ik verwacht van Uitgeverij Haystack. Er worden frisse kleuren gebruikt en het is geen saai, zakelijk boek. 

Eenvoudig en duidelijk

 

Door het daadwerkelijk schetsen van situaties en doelstellingen bereik je de ander beter dan alleen met woorden, is de boodschap van dit boek. De auteur noemt het de DOT-methode; deze is opgebouwd uit de stappen: formuleer de kern, zoek de beelden en de tekst, teken en vertel. Naast uitleg en voorbeelden van de tekentechniek zijn er hoofdstukken over de methode en de toepassing hiervan in de praktijk. De auteur runt sinds 2010 het Bureau voor Beeldzaken. Zij verzorgt trainingen, geeft advies en coacht organisaties en bedrijven bij het visueel maken van de boodschap. Het boek vertelt wat de werkwijze van het bureau inhoudt en is tevens het trainingsboek. De teksten op de site zijn heel positief. Het bureau is enig in zijn soort en diept een deelaspect van de communicatie (communiceren met beelden) helemaal uit. De tekeningen waarmee je communiceert, zijn eenvoudig en duidelijk; dat valt ook voor een niet-tekenaar snel te leren. De auteur heeft masters gevolgd in communicatie en kunstgeschiedenis en volgde de docentenopleiding visual arts. Recensent A. de Vor

Gelezen op NBD - bol.com 

Altijd op de hoogte? Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven Kies nieuwsbrief