Donatello Piras

Donatello Piras

Donatello is hoofdtrainer en gespreksleider van het Nederlands Debat Instituut. Met jarenlange ervaring in binnen- en buitenland is hij een veelgevraagd en succesvolle spreker, trainer en gespreksleider. Hij treedt op voor het bedrijfsleven, overheid en het onderwijs en verzorgt als analist regelmatig analyses van (politieke) speeches en debatten voor diverse media.

Daarnaast traint Donatello vele organisaties in zijn grote passie: overtuigingskracht. Hij traint politici, ambtenaren en managers - zowel in het Nederlands als in het Engels - en is als gastdocent verbonden aan diverse instellingen. Verder is Donatello specialist in het begeleiden van de lokale, provinciale en landelijke politiek, van persoonlijke begeleiding van wethouder en burgemeester tot het trainen van een Tweede Kamerfractie of gemeenteraad in goed debatteren en beter vergaderen.

Donatello heeft diverse publicaties op zijn naam staan. Van artikelen en opiniestukken in landelijke dagbladen tot onderwijsmethoden en debattips. Donatello is bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Website www.donatellopiras.nl
Telefoon 035-6252050
LinkedIn linkedin.com/in/donatellopiras‎
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
twitter @DonatelloPiras‎

Specialisaties

Debatteren, gespreksleiding

Boeken

 • Debatteren om te winnen

  Debatteren om te winnen

  Managers en ondernemers, politici en ambtenaren, professionals en adviseurs proberen dagelijks anderen te overtuigen. Bij vergaderingen, discussies en presentaties spelen debattechnieken een belangrijke rol. Debatteren om te winnen laat aan de hand van diverse methoden, overtuigtips en...

Testimonials

 • Bart Stofberg
 • Erwin Wijman
 • Gonny Vink
 • Martin Waaijer
 • Bart Stofberg

  Bart Stofberg

  Bart Stofberg is zelfstandig strategisch adviseur en organisatieveranderaar. Zijn eenmansbedrijf heet Out of the rabbithole. Hij is auteur van Iedereen kan Innoveren en Vertrouwen.

  Lees meer

 • Erwin Wijman

  Erwin Wijman

  Erwin Wijman is auteur, merkendeskundige en

  journalist. 

  Lees meer

 • Gonny Vink

  Gonny Vink

  Gonny Vink is oprichter en chief happiness officer van work21 en adviseur digitale transformatie. Zij is mede-auteur van het Klein receptenboek van het nieuwe werken en auteur van Leidinggeven op afstand.

  Lees meer

 • Martin Waaijer

  Martin Waaijer

  Martin Waaijer is organisatieadviseur en eigenaar van het eenmansbedrijf Convolo en auteur van het boek De luie manager.

  Lees meer

Altijd op de hoogte? Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven Kies nieuwsbrief