Marco Krijnsen

Marco Krijnsen

Marco Krijnsen (1965) is journalist/schrijver. Hij studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkte van 1989 tot 2007 als verslaggever/redacteur voor de Twentsche Courant Tubantia en de GPD. Sindsdien schrijft hij als freelancer columns, blogs, verhalen, reportages en interviews voor verschillende media. Marco heeft daarnaast diverse boeken op z'n naam staan, waaronder IJzer en lef (genomineerd voor Overijssels boek van het jaar) en Dossier Dinkelland (hoe een bestuurscrisis een straatgevecht werd).

Marco bezoekt regelmatig Scandinavië. Hij produceerde enkele jaren lang - samen met coauteur Martin Vos - het magazine Thuis in Scandinavië, met interviews en verhalen over het wonen en werken in Noorwegen, Zweden en Denemarken.


Website marcokrijnsen.nl
Telefoon 06) 36 30 68 88
LinkedIn linkedin.com/pub/marco-krijnsen
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
twitter @marcokrijnsen

Specialisaties

Journalistiek, copywriting

Boeken

 • Cool

  Cool

  We slapen in een bed van IKEA, eten Noorse zalm, zweren bij Deense thrillerseries en komen tot rust in een Finse sauna. Maar wat weten we verder eigenlijk van Scandinavië? Lees in dit boek vol inspirerende verhalen waarom ze in het Noorden zo goed zijn in design en nieuwe technologie, een...

Testimonials

 • Bart Stofberg
 • Erwin Wijman
 • Gonny Vink
 • Martin Waaijer
 • Bart Stofberg

  Bart Stofberg

  Bart Stofberg is zelfstandig strategisch adviseur en organisatieveranderaar. Zijn eenmansbedrijf heet Out of the rabbithole. Hij is auteur van Iedereen kan Innoveren en Vertrouwen.

  Lees meer

 • Erwin Wijman

  Erwin Wijman

  Erwin Wijman is auteur, merkendeskundige en

  journalist. 

  Lees meer

 • Gonny Vink

  Gonny Vink

  Gonny Vink is oprichter en chief happiness officer van work21 en adviseur digitale transformatie. Zij is mede-auteur van het Klein receptenboek van het nieuwe werken en auteur van Leidinggeven op afstand.

  Lees meer

 • Martin Waaijer

  Martin Waaijer

  Martin Waaijer is organisatieadviseur en eigenaar van het eenmansbedrijf Convolo en auteur van het boek De luie manager.

  Lees meer

Altijd op de hoogte? Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven Kies nieuwsbrief