Marco Krijnsen

Marco Krijnsen

Marco Krijnsen (1965) is journalist/schrijver. Hij studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkte van 1989 tot 2007 als verslaggever/redacteur voor de Twentsche Courant Tubantia en de GPD. Sindsdien schrijft hij als freelancer columns, blogs, verhalen, reportages en interviews voor verschillende media. Marco heeft daarnaast diverse boeken op z'n naam staan, waaronder IJzer en lef (genomineerd voor Overijssels boek van het jaar) en Dossier Dinkelland (hoe een bestuurscrisis een straatgevecht werd).

Marco bezoekt regelmatig Scandinavië. Hij produceerde enkele jaren lang - samen met coauteur Martin Vos - het magazine Thuis in Scandinavië, met interviews en verhalen over het wonen en werken in Noorwegen, Zweden en Denemarken.


Website marcokrijnsen.nl
Telefoon 06) 36 30 68 88
LinkedIn linkedin.com/pub/marco-krijnsen
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
twitter @marcokrijnsen

Specialisaties

Journalistiek, copywriting

Boeken

  • Cool

    Cool

    We slapen in een bed van IKEA, eten Noorse zalm, zweren bij Deense thrillerseries en komen tot rust in een Finse sauna. Maar wat weten we verder eigenlijk van Scandinavië? Lees in dit boek vol inspirerende verhalen waarom ze in het Noorden zo goed zijn in design en nieuwe technologie, een...

Altijd op de hoogte? Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven Kies nieuwsbrief