Michiel Hogerhuis

Michiel Hogerhuis

Michiel Hogerhuis is adviseur in 'gestoorde communicatie' en verandering. Hij studeerde Bedrijfskunde, ontdekte de psychiatrie en combineerde beide. 'Wat zich in een gemiddeld gezin afspeelt met een psychiatrisch patiënt in zijn midden, is niet gekker dan wat er gebeurt in de gemiddelde directiekamer of organisatie!'

Michiel leerde het adviesvak bij de oude meesters (die zelf hun lessen kregen van de grondleggers van het vak) zoals Max Rubinstein, Frans Verhaaren, Cees Luscuere, Edu Feltmann en Bert Terpstra. Hij zette zich af tegen hun opvattingen, koos voor de die-hard consultancy (en schreef daar het bejubelde en verguisde boek 'Hoe gooi ik een adviseur eruit?' over), werd manager, directeur en startte ten slotte zijn eigen adviesbureau Cherry3company. Tussendoor opende hij kunstcentrum De Oplichterij, was medeoprichter van de (Nood)Faculteit der Letteren en richtte samen met onder anderen Roel in 't Veld, H.J.A. Hofland en Cees Dam de Volksbeweging tegen de Lelijkheid op.

Samen met Martijn van Oorschot - zijn vaste partner in zaken, beste vriend en mede-auteur van eerdere boeken - ontwikkelde Michiel Hogerhuis een eigen visie op adviseren, management en veranderen: confronterend, open, met de hoogste kwaliteitseisen. Inmiddels is Michiel Hogerhuis manager en game changer in Learning & Development bij Fokker Technologies.


LinkedIn http://be.linkedin.com/in/michielhogerhuis
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Facebook https://www.facebook.com/michiel.hogerhuis

Specialisaties

Management en organisatie

 

Boeken

 • Vloeken als Gordon Ramsay

  Vloeken als Gordon Ramsay

  In één week tijd weet de Britse driesterrenkok Gordon Ramsay failliete restaurants weer succesvol te maken. Daar schuilt meer achter dan vloeken en tieren alleen. In dit boek - boordevol anekdotes uit de bekende televisieserie 'Kitchen Nightmares' - keert Michiel Hogerhuis terug...

Testimonials

 • Die moet ik hebben
 • Eerlijke adviezen
 • Intensief begeleid
 • Mijn doel is bereikt
 • Die moet ik hebben

  Die moet ik hebben

  Bart Stofberg is zelfstandig strategisch adviseur en organisatieveranderaar. Zijn eenmansbedrijf heet Out of the rabbithole. Hij is auteur van Iedereen kan Innoveren en Vertrouwen.

  Lees meer

 • Eerlijke adviezen

  Eerlijke adviezen

  Gonny Vink is oprichter en chief happiness officer van work21 en adviseur digitale transformatie. Zij is mede-auteur van het Klein receptenboek van het nieuwe werken en auteur van Leidinggeven op afstand.

  Lees meer

 • Intensief begeleid

  Intensief begeleid

  Martin Waaijer is organisatieadviseur en eigenaar van het eenmansbedrijf Convolo en auteur van het boek De luie manager.

  Lees meer

 • Mijn doel is bereikt

  Mijn doel is bereikt

  Erwin Wijman is auteur, merkendeskundige en

  journalist. 

  Lees meer

Altijd op de hoogte? Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven Kies nieuwsbrief