Roderik van Grieken

Roderik van Grieken

Roderik van Grieken treedt al meer dan vijftien jaar wekelijks op als dagvoorzitter en gespreksleider in binnen- en buitenland. Hij is daarmee een van de meest ervaren dagvoorzitters van ons land. Van multinationals tot ministeries en van horecabranche tot hightech. Alle onderwerpen, doelgroepen en settings zijn door de jaren heen meerdere malen voorbij gekomen. Ook met Engels als voertaal.
Met deze vracht aan ervaring kan hij opdrachtgevers in de aanloop naar een bijeenkomst goed adviseren over het programma. Wat is een goede opbouw en hoe zorg je ervoor dat de zaal actief betrokken wordt en blijft. In zijn rol als dagvoorzitter beoordelen opdrachtgevers hem als ontspannen en scherp met een gepaste dosis humor.

Roderik wordt als oprichter van het Nederlands Debat Instituut (1998) gezien als dé debatautoriteit van ons land. Zeer regelmatig analyseert hij politieke debatten op radio en televisie en publiceert hij artikelen over de kwaliteit van het maatschappelijk debat.
Hij is auteur van twee boeken en treedt op als adviseur bij de ontwikkeling van debatprogramma’s op radio en televisie waaronder de grote lijsttrekkersdebatten in de aanloop naar verkiezingen.

Zijn passie voor retorica ontstond tijdens zijn middelbare schooltijd op een kostschool in Schotland. Daar nam hij voor het eerst deel aan debatwedstrijden. Tijdens zijn studententijd won hij verschillende debatcompetities en juridische pleitwedstrijden.
Roderik is voorzitter van de jury die jaarlijks de Debatprijs uitreikt aan de beste debater van de Algemene Politieke Beschouwingen in Den Haag. 


Website www.debatinstituut.nl
Telefoon 035-6252050
LinkedIn linkedin.com/pub/roderik-van-grieken
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
twitter twitter.com/RoderikvGrieken‎
Facebook facebook.com/roderik.vangrieken‎

Specialisaties

Debatteren

Boeken

 • Debatteren om te winnen

  Debatteren om te winnen

  Managers en ondernemers, politici en ambtenaren, professionals en adviseurs proberen dagelijks anderen te overtuigen. Bij vergaderingen, discussies en presentaties spelen debattechnieken een belangrijke rol. Debatteren om te winnen laat aan de hand van diverse methoden, overtuigtips en...

Testimonials

 • Bart Stofberg
 • Erwin Wijman
 • Gonny Vink
 • Martin Waaijer
 • Bart Stofberg

  Bart Stofberg

  Bart Stofberg is zelfstandig strategisch adviseur en organisatieveranderaar. Zijn eenmansbedrijf heet Out of the rabbithole. Hij is auteur van Iedereen kan Innoveren en Vertrouwen.

  Lees meer

 • Erwin Wijman

  Erwin Wijman

  Erwin Wijman is auteur, merkendeskundige en

  journalist. 

  Lees meer

 • Gonny Vink

  Gonny Vink

  Gonny Vink is oprichter en chief happiness officer van work21 en adviseur digitale transformatie. Zij is mede-auteur van het Klein receptenboek van het nieuwe werken en auteur van Leidinggeven op afstand.

  Lees meer

 • Martin Waaijer

  Martin Waaijer

  Martin Waaijer is organisatieadviseur en eigenaar van het eenmansbedrijf Convolo en auteur van het boek De luie manager.

  Lees meer

Altijd op de hoogte? Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven Kies nieuwsbrief