NIEUW

 • Zijn vrouwen betere mensen?

  Zijn vrouwen betere mensen?

  Bestsellerauteur Leo Pot zocht en vond het antwoord op de vraag of vrouwen het in moreel opzicht winnen van hun mannelijke soortgenoten. Zijn ze bijvoorbeeld inderdaad eerlijker, betrokkener en socialer?

  Meer informatie

 • Waarom schrijf je geen boek?

  Waarom schrijf je geen boek?

  Het schrijven van een non-fictieboek is de beste manier om jezelf op de kaart te zetten. Dat wil jij ook, maar wat komt daar allemaal bij kijken?

  Meer informatie

 • Ik heb jou wel door

  Ik heb jou wel door

  Wil je weten wat iemand écht denkt? Je kunt het aflezen aan zijn of haar gezichtsuitdrukkingen. De bewegingen van onze wenkbrauwen, oogleden en mondhoeken verraden binnen enkele minuten informatie over onze persoonlijkheid.

  Meer informatie

 • Geld speelt geen rol

  Geld speelt geen rol

  Altijd geld overhouden, nooit een miskoop en relaxter leven: droom jij daar weleens van? Het wordt werkelijkheid als je zelf gaat bepalen wat je doet met je geld. 

  Meer informatie

  Kristel Groenenboom zakenvrouw van het jaar 2022

  Kristel Groenenboom zakenvrouw van het jaar 2022

  dinsdag, 08 november 2022

  Kristel Groenenboom is de winnares van de Veuve Clicquot Bold Woman Award 2022. Veuve Clicquot reikte de prijs - in het leven geroepen om vrouwelijk ondernemerschap te vieren en te stimuleren - op maandag 7 november voor de 40e keer uit, ditmaal in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Kristel is met 36 jaar niet alleen de jongste ooit, maar ook de enige topvrouw met een lasdiploma: ze is een groot voorstander van meer vrouwen in de techniek. 'Meiden kunnen alles wat jongens kunnen.'

  De Zakenvrouw van het Jaar 2022 is een buitenbeentje. Kristel Groenenboom nam op haar drieëntwintigste het industriële bedrijf van haar vader over. Het werd een succes, ondanks de tegenwerking die ze kreeg als jonge zakenvrouw. Klanten, leveranciers en andere zakenrelaties konden zich niet voorstellen dat zo'n jonge vrouw de baas kon zijn van zo'n groot bedrijf. Groenenboom schreef er een boek over: Mag ik meneer Kristel even spreken?. In het boek beschrijft ze haar hilarische en soms pijnlijke ervaringen als zakenvrouw in een mannenwereld.

  Nu ze een geslaagde zakenvrouw is, als directeur van Container Service Groenenboom, dat gespecialiseerde containers ontwerpt en bouwt, is ze nog altijd even strijdvaardig. Haar grote passie is het promoten van vrouwen in de techniek. Om haar boodschap duidelijk te maken, en om meer begrip te krijgen voor de medewerkers in haar fabriek, behaalde ze zelfs haar lasdiploma. Groenenboom: 'Meiden kunnen alles wat jongens kunnen: lassen, een vorkheftruck besturen, wat ze maar willen.' Ook buiten haar bedrijf probeert Groenenboom deze boodschap duidelijk te maken. 

  Na de uitreiking was Kristel te gast bij Jinek op RTL4.
  recensie auteur Jan-Joost Kroon

  "Als ik het boek opnieuw zou uitgeven zou ik hopen dat het er weer zo goed uitziet als dit boek."

  Jan-Joost Kroon

  Actuele boeken