Podcast Goed bezig

 

Luister nu via je favoriete app naar de podcast Goed bezig, een podcast met originele denkers en eigenwijze schrijvers over wat er goed gaat, en wat er beter kan. 

1 - Gesprek met Gonny Vink
In de eerste aflevering een gesprek met Gonny Vink over thuiswerken en leidinggeven op afstand, een zorg voor duizend-en-een bedrijven en organisaties tijdens de coronacrisis. Vink, auteur van het boek Leidinggeven op afstand, geeft tips en adviezen aan ondernemers en managers die hun bedrijf in de lucht willen houden door online samen te werken. 

2 - Gesprek met Elja Daae
In de tweede aflevering een gesprek met socialemediapionier Elja Daae over het belang van sociale media voor bedrijven. Ze zitten allemaal op LinkedIn, Facebook en Instagram, maar er is één probleem, vertelt Elja: ze praten wel, maar ze luisteren niet. Elja schreef eerder Super social.

3 - Gesprek met Erwin Wijman
In deze derde aflevering van onze podcast Goed bezig vertelt Erwin Wijman waarom reclame werkt, en wat de belangrijkste spelregels zijn als je zelf wat wilt verkopen. Erwin schreef eerder het boek Zo verkoop je alles

4 - Gesprek met Richard Engelfriet
In de vierde aflevering van Goed bezig een gesprek met schrijver en dagvoorzitter Richard Engelfriet over de waarde van managementtheorieën: helpt het echt, SMART doelen stellen? Richard schreef eerder Zo simpel kan het zijn, De succesillusie en Ben ik in beeld?

5 - Gesprek met Ward Grootens en Dennis Siliacus
In de vijfde aflevering van Goed bezig een gesprek met de consultants en trainers Ward Grootens en Dennis Siliacus over het zitvlees van managers: waarom het beter is als ze zich wat vaker op de werkvloer laten zien. Ze schreven eerder De vloer op

6 - Gesprek met Jirtsin Beenhakker
In de zesde aflevering van Goed bezig een gesprek met Jirtsin Beenhakker, die afrekent met de illusie van de hiërarchische én de zelfsturende organisatie. Jirtsin heeft een beter plan. Jirtsin is de auteur van De supportorganisatie.

7 - Gesprek met Maarten van Andel
In de zevende aflevering van Goed bezig een gesprek met Maarten van Andel. Maarten rekent af met de illusie dat we het klimaat kunnen redden met louter windmolens en zonnepanelen. Hij heeft ook een plan.
Maarten is de auteur van De groene illusie en De groene kans.

8 - Gesprek met Romilde van Commenée 
In deze aflevering van Goed bezig een gesprek met Romilde van Commenée die uitlegt hoe leidinggevenden kunnen stoppen met brandjesblussen en 'happy leaders' kunnen worden. Romilde is de auteur van Happy leader.

9 - Gesprek met Kees Groeneveld en Herman Timmermans
In deze aflevering van Goed bezig een gesprek met Kees Groeneveld en Herman Timmermans die Nederlandse gemeenten aansporen om meer samen te werken om zo een gelijkwaardige partner te worden van ICT-bedrijven. Kees en Herman schreven het boek Reset de gemeentelijke ICT

10 - Gesprek met Jan-Joost Kroon
In deze aflevering van Goed bezig een gesprek met Jan-Joost Kroon die vertelt wat moderne managers en ondernemers kunnen leren van de cultuur en de werkwijze van de Italiaanse maffia. Jan-Joost is de auteur van Van capo tot ceo.

11 - Gesprek met Bart Groothuis 
In deze aflevering van Goed bezig een gesprek met Bart Groothuis over hoe je een manager die zich gedraagt als een dictator of control freak kunt overleven. Bart Groothuis is de auteur van 'Ziek van je baas'.

12 - Gesprek met Marnix Geus
In deze aflevering van Goed bezig een gesprek met sociaal ondernemer Marnix Geus over hoe jij je idealen kan verwezenlijken. Marnix Geus is auteur van 'Het idealenboek'. 

13 - Gesprek met Hans Veltman en Jacques Adriaansen
In deze aflevering van goed bezig een gesprek met Hans Veltman en Jacques Adriaansen. Hans en Jacques schreven het boek 'De alignmentpuzzel.'

14 - Gesprek met psycholoog Danny Mullenders
In deze aflevering van Goed bezig een gesprek met psycholoog Danny Mullenders. Hij vertelt waarom we zo vaak de neiging hebben om te doen wat er van ons verwacht wordt. Danny is auteur van 'Laat je niet kiezen'.

15 - Gesprek met Rutger Steenbergen
In deze aflevering van Goed bezig een gesprek met Rutger Steenbergen, hij verteld over zijn veelzijdig traject in podcasting, muziek, schrijven en voornamelijk zijn passie om mensen te enthousiasmeren. Rutger is de auteur van 'Van idee tot podcast in 60 minuten'. 

16 - Gesprek met Bart Groothuis en Mirjam Verheijen 
In deze aflevering van Goed bezig een gesprek met Bart Groothuis en Mirjam Verheijen. Ze vertellen waarom onze relatie met IT'ers zo moeizaam is, en wat we eraan kunnen doen. Bart en Mirjam schreven het boek 'IT is mensenwerk'.

17 - Gesprek met Gonny Vink en Bas Krikke
In deze aflevering van Goed bezig een gesprek met Gonny Vink en Bas Krikke over samenwerken in dit digitale tijdperk, dat niet altijd vanzelf gaat. Gonny en Bas schreven het boek 'Samen werken op afstand'. 

18 - Gesprek met Saskia Giesbers
In deze aflevering van Goed bezig een gesprek met Saskia Giesbers, de auteur van 'Kan dit weg?'. Ze vertelt waarom het hoog tijd is dat de overheid informatiebeheer serieuzer gaat nemen.

19 - Gesprek met Leo Pot
In deze aflevering van Goed bezig een gesprek met Leo Pot, de auteur van 'Lulkoek'. Waarom geloven zo veel mensen overtuigd in zaken, die wetenschappelijk bewezen lulkoek zijn?

 

Beluister de podcast via je favoriete app:
  

Altijd op de hoogte? Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven Kies nieuwsbrief