Masterclass Waarom schrijf je geen boek?

 
 

Vindt iedereen dat je een boek moet gaan schrijven? Stop dan met het bedenken van excuses en kom in actie.

Weet je niet waar je moet beginnen? Geerhard heeft jarenlange ervaring met het uitgeven van non-fictieboeken en is de auteur van Waarom schrijf je geen boek? 

Tijdens de masterclass leer je in één dag alles wat je moet weten om een vliegende start te maken:

• Hoe bedenk je een originele invalshoek?
• Hoe stel je de structuur op van je boek?
• Hoe schrijf je een aantrekkelijk boekvoorstel?
• Hoe vind je een uitgever voor je boek?
• Hoe zet je jezelf op de kaart met je boek?

  

 

'De masterclass was een eyeopener! Dankzij de waardevolle inzichten en praktische tips van Geerhard heb ik heel veel geleerd. Het heeft mijn schrijfvaardigheden verrijkt en mijn creatieve ‘denkproces’ enorm verbeterd. Een buitengewoon inspirerende ervaring die mijn schrijfambities nóg verder heeft aangewakkerd'

René Savelberg, auteur van Het geheim van groeikracht: 8 stappen om de wereld te veroveren met elk product


Programma

 

09.00 – 09.30
 • Ontvangst

09.30 – 12.00
 • Hoe werkt de Nederlandse boekenmarkt?
 • Wat doet een uitgeverij?
 • Is het tijd voor een boek?
 • Uitgeven of uitgegeven worden?
 • Het businessmodel achter het boek
 • Waarom uitgevers geen manuscripten willen maar een goed idee

12.00 – 13.00
 • Lunch

13.00 – 16.00
 • Een vliegende start met een goede flaptekst
 • Tobben met je titel
 • Een goede structuur is het halve werk
 • Iedereen heeft stijl

16.00 – 18.00
 • Plenaire nabespreking en borrel


Wat levert het mij op?
 
De masterclass is bedoeld om je in een dag de belangrijkste zaken bij te brengen die bepalend zijn voor het succesvol starten van de publicatie van je boek. We gaan uitgebreid in op alle benodigde stappen, zoals research, schrijven, vormgeving, distributie en promotie. Uitgelegd wordt welke eisen uitgevers stellen aan manuscripten, en de mogelijkheden die je hebt om je boek zelf uit te geven. Na de masterclass ben je in staat om zelfstandig een schrijfplan voor je boek op te stellen, een boekvoorstel te schrijven en heb je een gedegen inzicht in de Nederlandse non-fictieboekenmarkt en de manier waarop uitgeverijen denken en werken.
 
Persoonlijk
 
Gedurende de masterclass werk je tijdens praktische oefeningen steeds aan je eigen boekenplan. Daarnaast zijn er de hele dag mogelijkheden om vragen te stellen over je eigen idee, zowel aan uitgever Geerhard Bolte als aan de andere experts uit zijn team. Na afloop van de masterclass is er desgewenst de mogelijkheid om in een een-op-een gesprek met Geerhard je plannen te bespreken en om advies te vragen.
 
Wie?
 
De masterclass wordt gegeven door uitgever Geerhard Bolte, directeur en oprichter van uitgeverij Haystack. Geerhard is opgeleid als journalist en werkte tien jaar als financieel-economisch journalist. Daarna schreef hij hij boeken en richtte in 2016 Haystack op. Geerhard is de auteur van het boek Waarom schrijf je geen boek? en schrijft wekelijks blogs die onder andere te lezen zijn via LinkedIn. Tijdens de masterclass zijn ook collega's van Geerhard aanwezig die gespecialiseerd zijn in redactie, vormgeving en promotie.

Waar?
 
De masterclass wordt gegeven op het kantoor van Uitgeverij Haystack in de historische binnenstad van Zaltbommel, Ruiterstraat 10. Als je met het openbaar vervoer komt, kost het ongeveer vijftien minuten om naar het kantoor te wandelen. Als je met de auto komt, kun je gratis parkeren op de parkeerterreinen Beersteeg en Rotterdamse Bol.

Prijs
 
De prijs van de masterclass bedraagt 299 euro inclusief btw. Je ontvangt een factuur na afloop van de masterclass. Annuleren is tot 15 dagen voor aanvang kosteloos mogelijk. Tot een week voor aanvang 25 procent, tot twee dagen voor aanvang 50 procent, daarna 100 procent.
 
De masterclass is inclusief een uitgebreide lunch, een exemplaar van Waarom schrijf je geen boek? en desgewenst een telefonische nabespreking met Geerhard Bolte. Het boek ontvang je enkele dagen na je aanmelding.
 
Let op: reserveer op tijd. Er is een maximum aantal deelnemers mogelijk en de masterclass wordt niet vaak georganiseerd. Als er geen plek meer is, nemen we contact op om na te gaan of je kunt deelnemen aan een volgende masterclass.
 
Vragen?
 
Heb je vragen over het programma? Neem dan contact op met Uitgeverij Haystack. Geerhard Bolte en zijn collega's vertellen je graag meer over het programma. Neem contact op via 0418-680180 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

Wanneer?
 
De meest recente masterclass werd gehouden op vrijdag 19 januari 2024. Momenteel staat er nog geen nieuwe datum voor een masterclass gepland, maar schrijf je alvast in als je interesse hebt! Bij voldoende aanmeldingen gaan we een datum inplannen.