Boekpresentatie De succesillusie

Boekpresentatie De succesillusie

Succesgoeroes werd op 3 april het vuur aan de schenen gelegd door Richard Engelfriet, auteur van het nieuwe boek De succesillusie

Op het kantoor van Uitgeverij Haystack in Zaltbommel beschreef Engelfriet met veel gevoel voor humor wat de risico's zijn als je gedachteloos achter managementgoeroes aanloopt. De piramide van Maslov, het why-principe van Sinek, SMART doelen formuleren: het klinkt aantrekkelijk en ze worden gepresenteerd als een garantie voor succes, maar niets is minder waar. De meeste managementmethoden- en technieken komen uit de grote duim van goeroes, zonder enige wetenschappelijke onderbouwing. 

Achteruitjuichen

Sceptische gasten lieten zich moeiteloos overtuigen met Richard's pijnlijke maar goed onderbouwde presentatie. Zo liet hij zien hoe veel goeroes het succes van hun aanpak bewijzen met 'achteruitjuichen': zo claimt de succesvolle Angela Duckworth in haar succesvolle boek Grit: The Power of Passion and Perseverance dat passie en doorzettingsvermogen bepalend zijn voor succes. Het bewijs daarvoor leverde ze door een enquete onder studenten van een paar elite-universiteiten en van Westpoint, de meest prestigieuze militaire academie van Amerika. En ja, als de meest kansrijke welvarende jongeren van de Verenigde Staten zeggen dat ze veel hebben gehad aan passie en doorzettingsvermogen, dan moet het wel waar zijn.

Say nothing at all 

Richard Engelfriet, in zijn vrije tijd zanger in de band Rizotto sloot zijn presentatie af met een bewerking van een bekende hit van Ronan Keating met de veelzeggende titel: When you say nothing at all.

 

 

 

 

Altijd op de hoogte? Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven Kies nieuwsbrief