De luie manager

De luie manager


€ 22,50

Heb je het ook zo druk? Een overvolle agenda maar nooit tijd voor een goed gesprek? Hard werken lijkt de norm voor managers, maar het is tijd om die norm los te laten. Managers horen problemen niet op te lossen door hard te werken, maar door slimme oplossingen te bedenken. Een goede manager is een luie manager.

Martin Waaijer presenteert een wenkend perspectief voor de manager die weer tijd wil voor de dingen die er echt toe doen: zorgen voor visie, ondersteuning en reflectie. Als je stopt met alle zinloze rituelen creëer je de tijd om een goede manager te zijn.

Word ook een luie manager en doorbreek de negatieve interactiepatronen met je medewerkers. Ontdek hoe ze gemotiveerder raken, meer verantwoordelijkheid nemen, je minder lastigvallen maar je wel mobiliseren als het nodig is.

Specificaties

  • Titel: De luie manager
  • Ondertitel: Waarom alles beter werkt als je meer tijd hebt voor de dingen die ertoe doen
  • Uitgeverij: Uitgeverij Haystack
  • ISBN: 9789461262653
  • Auteur: Martin Waaijer
  • Omvang boek: 160 pagina's
  • Uitvoering: Gebonden en e-book
  • Ook als: De luie manager (e-book)Recensies

De Stemming: ​Een goede manager is een luie manager

Martin Waaijer, van origine natuurkundige, vindt dat managers alleen tijd moeten besteden aan dingen die er echt toe doen. “Als luie manager laat je je niet opjagen en neem je de tijd voordat je aan dingen begint.” Hij is geen voorstander van één functioneringsgesprek per jaar, teveel regels, en vaste vergaderingen.

Een goede manager is een luie manager. Dat is de overtuiging van organisatie-adviseur Martin Waaijer. Hij werkte twntig jaar voor Océ in Venlo, waarvan de laatste tien jaar als manager Strategic Planning. Zondag 1 april was hij te gast in het L1-radioprogramma De Stemming.

Waarom je een betere manager bent als je lui bent

Managers mogen best wat luier zijn, zo stelt Martin Waaijer (64) in zijn nieuwe boek. Na jarenlang zelf manager te zijn geweest, weet Waaijer: door een beetje lui-zijn kun je je bezighouden met zaken die er écht toe doen.

Is luiheid een goede eigenschap voor een baas?

De kwestie - door Peter de Waard - 'Organisaties zouden veel beter functioneren als de deterministische of planmatige benadering, zoals Waaijer het noemt, plaatsmaakt voor een darwinistisch model, waarin rekening wordt gehouden met onzekerheid en veranderende omstandigheden. 'De natuur werkt niet volgens een draaiboek, maar past zich steeds aan de omstandigheden aan. De beste managers waken over de randvoorwaarden waarbinnen het personeel het best kan improviseren. Ze zijn visionairs die over de toekomst nadenken en aftasten wat het personeel vindt', schrijft Waaijer.'

Hey manager, vergader eens wat minder en denk niet overal verstand van te hebben!

In zijn boek De luie manager beschrijft Waaijer wat de gevolgen zijn van een overvolle agenda: aan het vormen van een duidelijke visie om daarmee hun medewerkers te inspireren komen managers niet toe. Volgens Waaijer hebben veel managers een verkeerde opvatting van hun taak. ‘Een manager moet zorgen voor visie, behoort zijn medewerkers hun werk te laten doen en dient beschikbaar te zijn voor zijn medewerkers. Dit is het tegenovergestelde van wat ze daadwerkelijk doen.’

Altijd op de hoogte? Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven Kies nieuwsbrief