Boekpresentatie Overtuigen met neuromarketing in 60 minuten

Boekpresentatie Overtuigen met neuromarketing in 60 minuten

Woensdag 24 mei vond de boekpresentatie van Overtuigen met neuromarketing in 59 minuten plaats. Auteur Dion van der Vaart nam daar het eerste exemplaar in ontvangst uit handen van uitgever Geerhard Bolte.

In zijn presentatie liet Dion van der Vaart zien hoe groot de invloed van neuromarketing inmiddels is. Grote zoals bijvoorbeeld fabrikanten van voedingsmiddelen en auto's leggen consumenten onder de scanner om te ontdekken wat consumenten motiveert. Welke producten vinden ze aantrekkelijk, welke reclame spreekt hen aan? Op basis daarvan worden steeds vaker beslissingen genomen. 

Van der Vaart ging uitgebreid in op een belangrijke speler in de consumentenmarkt: Hollywood. Hij liet zien hoe vrijwel alle reclame-uitingen van films, zoals filmposters, identiek zijn qua kleur. Ook vertelde hij hoe er geen grote film meer op de markt wordt gebracht zonder een hersenmeting onder een groep consumenten.

Voor met name kleine bedrijven is grootschalig neuromarketingonderzoek onhaalbaar, maar gelukkkig zijn er veel onderzoeksresultaten van grote bedrijven en onafhankelijke onderzoeksinstellingen bekend, waardoor je als MKB'er toch kunt profiteren van alle kennis.

Meer informatie over het boek

Altijd op de hoogte? Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven Kies nieuwsbrief