De klimaatalmanak

 De klimaatalmanak is een unieke samenwerking tussen honderden schrijvers, onderzoekers, denkers en illustratoren uit de hele wereld. Ze beschrijven wat we weten over klimaatverandering: de oorzaken, de gevolgen en wat we eraan kunnen doen. 

In artikelen, cartoons, tabellen en grafieken lees je wat er gebeurt op meer dan driehonderd gebieden, zoals voeding, het weer, biodiversiteit, de landbouw, de economie en onze gezondheid. De klimaatalmanak is de ultieme bron van feiten over klimaatverandering en het begin van een wereldwijde beweging om klimaatverandering aan te pakken. 

Met een voorwoord van initiatiefnemer en samensteller Seth Godin.

Wat je leest in dit boek komt niet van oliemaatschappijen, marketeers, activisten of politici. Dit boek beschrijft gewoon wat er echt gebeurt, op dit moment. Onze planeet zit in de problemen en we moeten het samen oplossen. Klimaatverandering is geen ik-probleem, het is een wij-probleem.

 

Het klimaat van Brigitte

Het klimaat van Brigitte

Elke week vragen we een bekende of onbekende Nederlander wat hij of zij zelf doet voor het klimaat. Deze week aan het woord: Brigitte uit Oostelbeers.

 

Lees meer

Het klimaatprobleem in tweehonderd woorden

Het klimaatprobleem in tweehonderd woorden

Steeds als we een stekker in het stopcontact steken, een fabriek iets produceert en producten worden vervoerd, komt er CO2 vrij. Koolstof is er altijd geweest, maar het is een probleem geworden door de industrialisatie.

Lees meer

Wie heeft De klimaatalmanak geschreven?

Wie heeft De klimaatalmanak geschreven?

Het idee voor De klimaatalmanak komt van de Amerikaanse schrijver Seth Godin. Hij maakte zich grote zorgen over de toekomst. Hij wilde dat meer mensen kennis zouden maken met de ernst van klimaatverandering en kreeg het idee om er een boek over te schrijven. Maar niet alleen. 

Lees meer

20 pijnlijke waarheden over klimaatverandering

20 pijnlijke waarheden over klimaatverandering

Als je de feiten op een rij zet, kun je bijna niet anders dan concluderen dat het niet goed gaat met het klimaat. Wij mensen hebben het verprutst, en wij mensen zullen in actie moeten komen om verdere klimaatverandering te voorkomen. Dit zijn de pijnlijke feiten. 

 

Lees meer

Het klimaat van Debbie

Het klimaat van Debbie

Elke week vragen we een bekende of onbekende Nederlander wat hij of zij zelf doet voor het klimaat. Deze week aan het woord: Debbie uit Den Bosch.

 

Lees meer

Founding partners van De Klimaatalmanak

  

 

 

Vrienden van De Klimaatalmanak

 

 

Schrijf je in voor de Klimaatalmanak nieuwsbrief

* Verplicht