Home > Klimaatalmanak > Blogs
Het klimaat van Alette

Het klimaat van Alette

Elke week vragen we een bekende of onbekende Nederlander wat hij of zij zelf doet voor het klimaat. Deze week aan het woord: Alette uit Borculo. 

Wat doe jij thuis voor een beter milieu?

Thuis zijn we ons meer bewust dat we door kleine veranderingen een steentje bij kunnen dragen voor een beter milieu. Dit doen we door minder lang douchen, verwarming lager zetten, afval scheiden, gebruik spaarlampen, minder vlees eten, was buiten drogen en sinds kort hebben wij zonnepanelen laten plaatsen. 

Wat doe jij op het werk voor een beter milieu?

Afval scheiden, ik neem altijd een eigen fles water mee. Met goed en droog weer, ga ik op de fiets. 

Over welke klimaatverandering maak jij je de meeste zorgen?

Wat ik merk zijn de grote schommelingen in het weer. Vroeger had je elk jaar een koude winter met sneeuw en ijs. Nu zijn de winters vaak veel minder koud, hete en droge zomers en vaker extreem weer. Dat baart mij zorgen voor de toekomst voor ons als mensen, maar ook voor planten en dieren. 

Heb je het gevoel dat je voldoende weet over klimaatverandering?

Ik denk dat ik nog veel kan leren en te weet kan komen over de klimaatverandering. Door hier over te lezen en beelden te bekijken op tv en/of social media. 

Met wie praat jij wel eens over klimaatverandering, en waarover?

Met mijn man en kinderen praten wij hier wel eens over. Onszelf maar ook de kinderen bewust te maken wat wij kunnen betekenen. Door aanpassingen/verandering in je manier van leven. Ik praat er ook over met vrienden en familie. 

Heb je een tip om meer mensen te betrekken bij klimaatverandering?

Vooral laagdrempelig houden. Iedereen kan een bijdrage leveren aan een beter milieu! Dit kan al door vele kleine aanpassingen in je dagelijkse leven. Bewustwording te weeg brengen bij de mens. Kinderen ook zeker informeren op scholen. Door beelden te laten zien wat de gevolgen zijn als je niets doet!

Ook een keer meedoen aan Het klimaat van...? Vertel je verhaal hier!