Home > Klimaatalmanak > Blogs
Het klimaat van Brigitte

Het klimaat van Brigitte

Elke week vragen we een bekende of onbekende Nederlander wat hij of zij zelf doet voor het klimaat. Deze week aan het woord: Brigitte uit Oostelbeers.

Wat doe jij thuis voor een beter milieu?

Afval ècht goed scheiden, regenwater opvangen en gebruiken voor de dieren, geen regenwater het riool in, warmteterugwinning, huis heeft energielabel A, fruitbomen en grote bloemborders voor meer biodiversiteit.

Wat doe jij op het werk voor een beter milieu?

Ambassadeur voor het verminderen van verspilling in de volle breedte, onderdeel van de sustainability werkgroep binnen de Homefashion group (Kwantum - Leen Bakker) waarin we ons concentreren op het verkleinen van onze footprint.

Over welke klimaatverandering maak jij je de meeste zorgen?

Eigenlijk is mijn grootste zorg dat er een enorme (grootschalige) gedragsverandering nodig is om echt iets te kunnen veranderen. Als ik dan toch iets Rondom het klimaat noem is het de steeds extremere schommelingen in het weer. Die zijn desastreus voor dier en mens. In die volgorde.

Heb je het gevoel dat je voldoende weet over klimaatverandering?

Ik weet in ieder geval al meer dan een jaar geleden! Je hebt ook geen studie nodig om te begrijpen dat er echt iets aan de hand is. Aan de andere kant is er veel (detail)informatie beschikbaar als je open staat voor dit thema.

Met wie praat jij wel eens over klimaatverandering, en waarover?

Met mijn partner vooral over de Impact voor dieren en onze eigen invloed in de keuzes die we kunnen maken zowel zakelijk als privé. Met vrienden o.a. over aanpassingen in de woonomgeving om zo ook een steentje bij te kunnen dragen. Op het werk is het vooral een enorme leerzame puzzel hoe we als value discounter een positieve duurzame wending kunnen maken in deze ( toch al) uitdagende markt. Dat geeft levendige discussies!

Heb je een tip om meer mensen te betrekken bij klimaatverandering?

Hou het vooral laagdrempelig en daardoor toegankelijk. Veel beelden ipv tekst. Dichtbij de “gewone mens” blijven geeft in mijn optiek het grootste publiek. Wat meer ruimte en aandacht op social media voor de sustainability influencers zou ook niet verkeerd zijn.