Home > Klimaatalmanak > Blogs
Het klimaat van Britt

Het klimaat van Britt

Elke week vragen we een bekende of onbekende Nederlander wat hij of zij zelf doet voor het klimaat. Deze week aan het woord: Britt uit Westzaan. 

'Zo heb ik gesprekken of het wel verantwoord is om een grote kinderwens te hebben en of ik dat wel zou willen in de tijd van nu.'

Wat doe jij thuis voor een beter milieu?

Sinds kort ben ik steeds meer bezig om kennis op te doen over het milieu. Zo douche ik koud af, maak ik mijn eigen havermelk, gooi ik zelden restje weg, probeer ik te koken met wat ik in de koelkast heb liggen, drink altijd uit mijn Dopper, maak ik gebruik van Vinted, heb ik een fantastisch roze broodtrommel en doe ik veel op mijn e-bike en pak ik daardoor weinig de auto. 

Wat doe jij op het werk voor een beter milieu?

Momenteel werk ik in de horeca als bijbaan. Daar doen wij op dit moment niet veel aan een beter milieu, geld en ruimte speelt hierin een grote rol. Wij scheiden afval en hebben een aparte bak voor de sinaasappelschillen om compost van te maken, maar dit zou ook moeten kunnen met het overige voedselafval. Het bedrijf kan er veel aan doen, maar op dit moment is het personeelstekort de grootste zorg...

Over welke klimaatverandering maak jij je de meeste zorgen?

Ik maak mij zorgen over de opwarming van de aarde. Mede door de overbevolking en het gedrag van de mens, de natuur wordt weggehaald om meer ruimte te maken voor de mens en behoeftes... Hoe egoïstisch is dat eigenlijk? Wij hebben de natuur nodig, om te kunnen leven en dat zal onze prioriteit nummer 1 moeten zijn. 

Heb je het gevoel dat je voldoende weet over klimaatverandering?

Nee nog steeds niet, ik denk dat er iedere dag wel iets nieuws te leren valt. 

Met wie praat jij wel eens over klimaatverandering, en waarover?

Met mijn stiefvader heb ik het vaak over het klimaat, omdat wij beide onze zorgen delen met elkaar. Zo hebben wij het vaak over de opwarming en als wij als mens geen actie ondernemen, er geen toekomst meer bestaat. Zo heb ik gesprekken of het wel verantwoord is om een grote kinderwens te hebben en of ik dat wel zou willen in de tijd van nu. Ook hebben wij het over jonge mensen, die nu veel geld verdienen aan 'Drop Shipping'. Spullen zijn de grootste vervuilers en op dit moment is het een trend om op een snelle, goedkope manier spullen door te verkopen. 

Dat is wat de meeste mensen tegenwoordig doen denk ik, korte termijn in plaats van langetermijnvisie denken en ondernemen. 

Heb je een tip om meer mensen te betrekken bij klimaatverandering?

De Climathon, vond ik persoonlijk erg leuk om aan deel te nemen. Ik zou het zo nog een keer doen. 

Verder zal ik focussen op MBO en HBO studies, door lezingen te geven over het klimaat. Naar mijn mening weten weinig jongeren/mensen wat de klimaatverandering inhoud. 

Ik zou de mens vooral voor een dilemma zetten, zoals wat zou je liever hebben voor dezelfde hoeveelheid uitstoot.