Boekpresentatie nieuwe serie Topondernemers

Boekpresentatie nieuwe serie Topondernemers

Maar liefst vier auteurs zorgden voor de aftrap van de nieuwe serie Topondernemers. Tijdens een feestelijke boekpresentatie vertelden waarom ze een boek hadden geschreven over Elon Musk, Jeff Bezos en André Rieu. 

Ondernemers zijn populairder dan ooit. Het aantal ZZP’ers groeit, niet in de laatste plaats aangestoken door het voorbeeld van bekende ondernemers in binnen- en buitenland. De belangstelling voor deze rolmodellen leidde bij Uitgeverij Haystack tot het initiatief om een nieuwe serie te starten rond bekende topondernemers. In april 2018 zijn de eerste delen in de serie verschenen: Denken als Elon Musk, Denken als Jeff Bezos en Denken als André Rieu. Het zijn compacte boeken waarin de lessen die je kunt leren van deze ondernemers, centraal staan. Volgens uitgever Geerhard Bolte is het een bewuste keuze dat het geen traditionele biografieën zijn: ‘Het doel van de serie is vooral om lezers te inspireren, en daarom hebben we gekozen voor het beschrijven van lessen rond de diepte- en hoogtepunten van deze ondernemers.’

Tijdens de feestelijke presentatie van de eerste drie exemplaren vertelden de auteurs in een volle zaal waarom ze voor hun hoofdpersonen hadden gekozen. Erwin Wijman en Jeanine Blaauw vertelden hoe ze al jarenlang gefascineerd zijn door Elon Musk, de topman van Tesla en SpaceX, op dit moment veruit de populairste ondernemer ter wereld. Auteur Peter van Lonkhuyzen, die het boek schreef over Amazon-topman Jeff Bezos, de rijkste man ter wereld, citeerde uit een mail waarin een assistant van Bezos zich excuseert voor het feit dat Bezos niet bij de presentatie in Zaltbommel aanwezig kon zijn. Wat volgens Van Lonkhuyzen goed laat zien hoe goed georganiseerd Amazon is. En auteur Johan Nebbeling beschreef hoe hij ondanks het feit dat hij geen liefhebber is van de muziek van André Rieu, toch gegrepen werd door de ondernemerslust van de Limburgse dirigent en zakenman.

Een kwis met kennisvragen over de drie ondernemers leverde wel winnaars op, maar nog veel meer foute antwoorden van mensen – die het boek nog niet hadden gelezen. Tijdens de borrel werden plannen gesmeed voor nieuwe ondernemers in de serie, waarvan nieuwe titels al in het najaar van 2018 verschijnen. 

Altijd op de hoogte? Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven Kies nieuwsbrief