Denken als Trump, Oprah en Zuckerberg

Denken als Trump, Oprah en Zuckerberg

vrijdag, 09 november 2018

Wat hebben president Donald Trump, mediatycoon Oprah Winfrey en Facebook-topman Mark Zuckerberg gemeen? Naast het feit dat ze ondernemend, rijk en machtig zijn niet zo veel, was de conclusie tijdens de boekpresentatie van drie nieuwe delen in de serie Denken als over deze drie topondernemers.

Facebook-topman Mark Zuckerberg is iemand die heel gestructureerd werkt en niets aan het toeval overlaat. President en (voormalig) vastgoedmagnaat Donald Trump vertrouwt echter helemaal op zijn intuïtie. Nog steeds gaat hij elke ochtend naar kantoor en ‘ziet dan wel wat er zich die dag ontwikkelt’. Deze verschillen, en nog vele andere anekdotes kwamen naar voren tijdens de boekpresentatie van drie boeken in de Denken als-serie. Denken als Donald Trump is geschreven door Amerikakenner Victor Vlam, Denken als Mark Zuckerberg is geschreven door journalist Jan Bletz en Denken als Oprah Winfrey is geschreven door marketingexpert Sentini Grunberg.

In de boeken staan de lessen die we kunnen leren van de drie hoofdpersonen in hun boeken centraal. Van Mark Zuckerberg kun je veel leren over het vinden van de juiste doelgroep, van Donald Trump kun je leren dat alle publiciteit, ook negatieve publiciteit, goed is. Van Oprah Winfrey kun je leren dat het inspireren van de mensen om je heen essentieel is als je wilt dat mensen je volgen. Tijdens hun presentatie beschreven de auteurs deze en andere lessen, die uiteindelijk werden afgesloten met een uitgebreide discussie over het presidentschap van Trump en de potentie van Oprah als president.

Altijd op de hoogte? Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven Kies nieuwsbrief