Redacteur gezocht voor lege bureaustoel

Redacteur gezocht voor lege bureaustoel

dinsdag, 03 december 2019

We zoeken een redacteur voor onze uitgeverij. De vorige redacteur raakten we dit jaar kwijt aan een klas Amsterdamse basisschoolleerlingen. Dat was een opsteker voor het onderwijs, maar slecht nieuws voor de boekenbranche.

De meeste boeken die we uitgeven, hebben te maken met werk, carrière, management of personal finance. Je moet dus wel affiniteit hebben met deze onderwerpen. Maar uitgever Geerhard Bolte vindt het eigenlijk nog veel belangrijker dat je affiniteit hebt met mensen en taal: 'De redacteur die we zoeken is verantwoordelijk voor het begeleiden van auteurs. Als redacteur schrijf je bijvoorbeeld leesverslagen, waarin je de auteur uitlegt wat hij beter kan doen qua inhoud, structuur en stijl. Gedurende het schrijfproces probeer je de auteur waar mogelijk te helpen. En in sommige gevallen moet je het manuscript uiteindelijk nog redigeren. Maar je moet niet alleen in staat zijn om mensen praktische tips te geven, je moet ze ook motiveren. Voor veel van onze auteurs is het hun eerste boek en dan kun je een enthousiasmerende redacteur goed gebruiken.'

We zoeken een redacteur die ervaring heeft opgedaan in de uitgeverijbranche, maar niet per definitie bij een boekenuitgeverij. Een redacteur met journalistieke ervaring is ook welkom. Voor vragen over de functie of de uitgeverij kun je contact opnemen met uitgever Geerhard Bolte. Als je geïnteresseerd bent kun je hier het sollicitatieformulier invullen.

Altijd op de hoogte? Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven Kies nieuwsbrief