
Promotie: zet jezelf op de kaart
Van alle succesfactoren is de promotie van je boek een van de belangrijkste. Als auteur heb je daarbij een hoofdrol.
Je eigen netwerk inschakelen, je kennis en ervaring delen via sociale media: wij weten wat werkt. We geven je niet alleen advies maar zorgen ook voor de tools die je nodig hebt om jezelf en je boek op de kaart te zetten.
Ik heb een boekidee
Kopje over traditionele media
Sae volupti buscien itaquam, que nectet voluptatecum ex eicte non repedis eiur sit et ipsunt quis audipsum faccabor sed quatur, cusam, quas que verae sin cus in corates dolestio estis alique. Seditatur sim re veniam et idebis eos dolore voloreperum re volor aut et alit, qui re, cus repudam, omnimag natiorestrum volectae pores arum hiliti remporp oremost rumquam rem sa qui blaceru ptiatem nus sunt doluptat rehenitiae. Aximollore pores sollam, ut apera dis venistio. Nam que aliquiae. Et porem excero ipienis molorume volupta tatiatiis escitiae omnis ex entota conse sit eum quatibe rsperro optur reperum unt re venimus unt quid molorporum qui antem con conet, esendaecatur rendunt ibusant eiusam, consectur sit aut ese nonsequame solo vellut dolo magnatiam, corum harion cus nos et ipsunt eostias iminti deliquiae vernam am, simus secabo. Ut harum nonet molum.
Kopje over sociale media
...
Relevante blogs
-
Kijk, een fietsende olifant met een helm op zijn kop
Je blog kan nog zo diepzinnig, slim of grappig zijn, met een aantrekkelijke illustratie wordt hij beter gelezen. Vijf tips om op te vallen.
-
Een populaire blogger is een brave blogger
Als je veel mensen wilt aanspreken met je blog, dan kun je je maar beter houden aan de geschreven en ongeschreven regels van de Nederlandse taal. Heel braaf, heel effectief.
-
Een boek kan niet zonder blog
Het is zonde om een prachtig boek te schrijven en vervolgens niets meer van je te laten horen. Regelmatig bloggen kost veel tijd en moeite, maar het levert veel op. Doe wat muzikanten doen en zorg dat je in beeld blijft.
-
Miljonair met het schrijven van een paperback
Praten over geld is taboe onder auteurs. Je schrijft voor de eer, je doet het toch niet voor het geld? Maar elke auteur die ik ken, vraagt zich vroeg of laat af wat een boek oplevert. Ik snap de vraag: als je maanden gaat werken aan het schrijven van een non-fictieboek, dan wil je wel dat het wat oplevert. Zeker voor zelfstandigen is het een belangrijke vraag.
-
Zo doe je dat, scoren met een boek
Vandaag verschijnt Laat je niet kiezen, en het is nu al het bestverkochte managementboek. Hoe doe je dat, scoren met een boek?
-
Wat is de ideale prijs voor je boek?
Hoe druk je de waarde uit van iets dat je zo lief is? Je partner, je kind, je boek: de prijs bepalen is een duivelse opgave.
-
Negen ideeën om meer uit je boekpresentatie te halen
Wil je meer uit je boekpresentatie halen? Zorg er dan voor dat je boodschap meer mensen bereikt dan de gasten in de zaal.
-
Een promotiekalender als remedie tegen postpublicale depressie
Het overkomt veel auteurs: je boek is af en plotseling voel je een wolk van vermoeidheid neerdalen. Maak daarom een kalender, dan krijg je weer zin om met de promotie te beginnen.
-
De wereld stond even stil
Een geruststelling voor auteurs: zelfs Matthijs van Nieuwkerk zou graag wat meer aandacht krijgen van de media.
-
De bestsellerlijst manipuleren door je eigen boek in te kopen. Is dat eerlijk?
Het is een publiek geheim dat boeken net als liedjes soms in grote aantallen door uitgeverijen en auteurs worden ingekocht om hoger in een hitlijst te komen. Een even twijfelachtig als onuitroeibaar fenomeen.
-
De magie van een pond papier
Niets straalt zoveel autoriteit uit als een boek. Je eigen managementboek is dan ook onmisbaar als je als dienstverlener een klant wilt overtuigen van je kwaliteiten.
-
Ongelooflijk. Dit is het persbericht dat elke journalist wil lezen
Over elk boek dat we als uitgeverij publiceren, sturen we een persbericht naar de media. Voor de auteurs is dat een veelbelovend moment: nu gaat het gebeuren! Maar meestal gebeurt er niets. De hoogtijdagen van het persbericht zijn voorbij.
-
Hoeveel boeken passen er in de top tien?
Voor de meeste mensen is dit een eenvoudig raadsel, maar auteurs hebben er vaak moeite mee. Volgens hen is het antwoord elf.
-
Doe eens gek, schrijf een brief (in de krant)
Als auteur van een boek wil je geen podium overslaan. Schrijf daarom eens een brief naar de krant. Houd wel rekening met de journalistieke mores.
-
Dit is geen column
Dit is geen column, maar een artikel over de column. Hoe je er een schrijft en, hoe je kunt voorkomen dat je er een schrijft.
-
Een goed blog draait om de lezer, niet om jou
De meeste blogs draaien om de auteur. De accountmanager beschrijft trots dat hij een nieuwe deal heeft gesloten met een nieuwe klant. De accountant geeft tips over het gebruik van zijn fantastische nieuwe salarisadministratie-app. De coach vertelt waarom zijn aanpak zo goed werkt. Het is allemaal goedbedoeld, maar als ik het in mijn timeline op LinkedIn voorbij zie komen, word ik heel verdrietig van al die reclame.
-
Drie online marketingtrucs om meer te verdienen met je boek (die bijna niemand toepast)
Een managementboek schrijven is bedrijfseconomisch gezien het domste wat je kunt doen. Als je zekerheid zoekt, kun je beter bij de supermarkt vakken gaan vullen. Het levert gegarandeerd geld op en je weet tenminste zeker dat mensen wat van je aannemen.
-
Drie blogs voor de prijs van een
Pieker je jezelf elke keer suf over een onderwerp voor een nieuw blog? Dan heb ik een handige truc om het aantal moeiteloos te vermenigvuldigen. Dat doe je door ze te delen.
-
De zeven zonden van auteurs op sociale media
Vermijd deze zeven zonden als je je non-fictieboek wilt promoten op sociale media. Ik probeer ze allemaal te voorkomen, maar ik moet eerlijk bekennen dat het niet altijd lukt. Misschien lukt het jou wel.
-
Belletje trekken met LinkedIn, wie durft?
Om echt te profiteren van LinkedIn moet je wel een beetje lef hebben. Schaamte zit sommige mensen in de weg om goed gebruik te maken van het zakelijke smoelenboek.
In geen enkel land is LinkedIn zo populair als in Nederland. Toch spreek ik nog regelmatig auteurs die het amper gebruiken, volgens mij uit schaamte.