Redactie: je staat er niet alleen voor

Schrijven is meer dan het ordenen van je kennis en ervaring. Het is in de eerste plaats en creatief en emotioneel proces. Tijdens het schrijven zorgen we daarom niet alleen voor deadlines en praktische tips maar ook voor morele steun.

We hebben regelmatig contact over je ervaringen en vorderingen. Moet de structuur worden aangepast, ben je tevreden over de stijl? Kun je de tijd vinden om te schrijven? Je staat er niet alleen voor, er is altijd een redacteur bij wie je kunt aankloppen.
Ik heb een boekideeKopje over redactie

Sae volupti buscien itaquam, que nectet voluptatecum ex eicte non repedis eiur sit et ipsunt quis audipsum faccabor sed quatur, cusam, quas que verae sin cus in corates dolestio estis alique. Seditatur sim re veniam et idebis eos dolore voloreperum re volor aut et alit, qui re, cus repudam, omnimag natiorestrum volectae pores arum hiliti remporp oremost rumquam rem sa qui blaceru ptiatem nus sunt doluptat rehenitiae. Aximollore pores sollam, ut apera dis venistio. Nam que aliquiae. Et porem excero ipienis molorume volupta tatiatiis escitiae omnis ex entota conse sit eum quatibe rsperro optur reperum unt re venimus unt quid molorporum qui antem con conet, esendaecatur rendunt ibusant eiusam, consectur sit aut ese nonsequame solo vellut dolo magnatiam, corum harion cus nos et ipsunt eostias iminti deliquiae vernam am, simus secabo. Ut harum nonet molum.

Kopje over ...

...


Relevante blogs


 • Hoe begin je een boek?

  Hoe begin je een boek?

  Moet je op de eerste pagina's van je boek meteen je spierballen laten zien of de lezer subtiel naar binnen lokken; hoe zorg je ervoor dat je lezer zin krijgt om verder te lezen?

  Lees verder

 • Schrijftips tegen sceptische lezers

  Schrijftips tegen sceptische lezers

  Het is frustrerend, maar de moderne lezer van je boek gelooft niet blindelings wat jij beweert, hoeveel verstand van zaken je ook hebt. Er is maar een remedie: je boodschap beter onderbouwen.

  Lees verder

 • Hoe lang mag je doen over het schrijven van een blog?

  Hoe lang mag je doen over het schrijven van een blog?

  Dat sociale media snel zijn, is nog geen reden om snel te schrijven. Neem de tijd als je als auteur een blog schrijft. Een pleidooi voor slow bloggen.

  Lees verder

 • Als Vincent van Gogh nu had geleefd, dan had hij zijn broer gemaild

  Als Vincent van Gogh nu had geleefd, dan had hij zijn broer gemaild

  E-mail is al vaak doodverklaard sinds de opkomst van nieuwe sociale media, maar het medium blijkt een volwaardige opvolger van de brief, hoe mensen ook hun best doen om berichten met zo weinig mogelijk liefde te schrijven. Een gemiste kans.

  Lees verder

 • Zeven misverstanden over boeken

  Zeven misverstanden over boeken

  Boeken bestaan al eeuwenlang, dus je zou denken dat ze geen geheimen meer kennen. In de praktijk hoor ik niettemin regelmatig stellingen over boeken waar ik het helemaal niet mee eens ben. Dit zijn mijn favorieten.

  Lees verder

 • Kan een robot je volgende boek schrijven?

  Kan een robot je volgende boek schrijven?

  Zou het niet handig zijn als een robot jouw boek zou schrijven? Je hoeft alleen af te rekenen met je creditcard en na een druk op de knop kun je goede sier maken met een geniaal boek over de toekomst van de arbeidsmarkt, het fokken van teckels of de gevolgen van de Amerikaanse burgeroorlog voor het populisme.

  Lees verder

 • Een oplosmiddel voor de grootste schrijfvlek

  Een oplosmiddel voor de grootste schrijfvlek

  Wil je een uniek boek schrijven? Bestudeer dan de publicaties van al je concurrenten. Jouw boek is namelijk pas uniek als het anders is, niet omdat je het zelf uniek vindt.

  Lees verder

 • Wordt het een studieboek of een leesboek?

  Wordt het een studieboek of een leesboek?

  Heb je al bedacht hoe je al je kennis en ervaring gaat presenteren in je nieuwe managementboek? Doe je het als dominee of als verhalenverteller?

  Lees verder

 • Linguïstische obesitas?

  Linguïstische obesitas?

  Er komen niet alleen meer boeken, maar ze worden ook steeds dikker. Linguïstische obesitas of alleen maar gezond voor schrijver en lezer?

  Lees verder

 • Ik heb nog meer in mijn mars

  Ik heb nog meer in mijn mars

  Zin in het schrijven van je tweede boek? Doe dat niet te vlug en ga vooral niet op zoek naar een splinternieuw onderwerp.

  Lees verder

 • Zou jij je eigen boek uitgeven?

  Zou jij je eigen boek uitgeven?

  Stel, je krijgt vandaag vijfentwintigduizend euro om een managementboek uit te geven. Maar er is een catch: het boek moet gegarandeerd een succes worden. Zou je dan je eigen boek uitgeven?

  Lees verder

 • 'Samen op reis naar een stukje ambitie'

  'Samen op reis naar een stukje ambitie'

  Dit zei een adviseur een paar weken geleden tegen mij toen hij vertelde over zijn werk. Nu moet je weten dat ik deze adviseur heel hoog heb zitten. Aardige vent, sociaal en betrokken, deskundig en ervaren. Hij kan zelfs aantrekkelijk schrijven, en daarom zie ik deze uitspraak door de vingers, maar eigenlijk kan hij niet. Het deed echt even zeer, alsof ik van mijn tandarts onverdoofd een wortelkanaalbehandeling kreeg.

  Lees verder

 • Ik rotzooi maar een beetje aan

  Ik rotzooi maar een beetje aan

  Veel schrijvers beginnen hun carrière zorgeloos met een boek. Daar komen ongelukken van. Begin eens met een brief.  

   

   

  Lees verder

 • Hoe schrijf je met stijl?

  Hoe schrijf je met stijl?

  Als je aantrekkelijk schrijft, beleven lezers niet alleen meer plezier aan je boek, ze zullen ook eerder overtuigd zijn van je ideeën. Maar hoe doe je dat, schrijven met stijl?

  Lees verder

 • Boek af? Mooi zo, tijd om het te herschrijven

  Boek af? Mooi zo, tijd om het te herschrijven

  Woorden zijn brutale vlerken. Je denkt dat ze keurig achter je aan marcheren, maar als je omkijkt blijken ze de flauwste grappen te hebben uitgehaald. Ze staan in een andere volgorde, hebben geruild met onbekende woorden of zijn zelfs gedeserteerd. Je denkt dat je een briljant betoog hebt geschreven, maar als je het herleest staat het er nooit zoals je het denkt te hebben achtergelaten. Dan rest er niets anders dan de tekst te herschrijven. 

  Lees verder

 • Bouw je boek als een piramide

  Bouw je boek als een piramide

  Krijg je maar geen vat op de boodschap en de structuur van je boek? Bouw je boek dan als een piramide. Wel bovenaan beginnen. 

  Lees verder

 • 374 miljoen redenen om nog meer managementboeken uit te geven

  374 miljoen redenen om nog meer managementboeken uit te geven

  Ik hoor zo nu en dan cynische reacties op het grote aantal managementboeken dat elk jaar in Nederland verschijnt. Wat mij betreft kunnen er niet genoeg managementboeken zijn, en niet alleen omdat ik mijn brood ermee verdien. Ik kan wel 374 miljoen redenen bedenken, maar ik zal me inhouden:

  Lees verder

 • Begin met een lelijke zin

  Begin met een lelijke zin

  Als je niet uit je woorden kunt komen, helpt het om gewoon te beginnen met een lelijke zin. Je zult zien dat je vlug de juiste toon vindt.

  Lees verder

 • Lok je lezer de tekst in met een onweerstaanbare opening

  Lok je lezer de tekst in met een onweerstaanbare opening

  Hoe krijg je lezers zo gek dat ze jouw artikel, blog of eerste hoofdstuk gaan lezen? Gebruik het Hallstatterprincipe en bedenk een onweerstaanbare opening.

  Lees verder

 • Het schrijven van een managementboek kost maar een kwartier

  Het schrijven van een managementboek kost maar een kwartier

  Laat je niet wijsmaken dat je geen tijd hebt voor het schrijven van een boek. Meer dan een kwartier per dag heb je niet nodig.

  Lees verder