
Redactie: je staat er niet alleen voor
Schrijven is meer dan het ordenen van je kennis en ervaring. Het is in de eerste plaats en creatief en emotioneel proces. Tijdens het schrijven zorgen we daarom niet alleen voor deadlines en praktische tips maar ook voor morele steun.
We hebben regelmatig contact over je ervaringen en vorderingen. Moet de structuur worden aangepast, ben je tevreden over de stijl? Kun je de tijd vinden om te schrijven? Je staat er niet alleen voor, er is altijd een redacteur bij wie je kunt aankloppen.
Ik heb een boekidee
Kopje over redactie
Sae volupti buscien itaquam, que nectet voluptatecum ex eicte non repedis eiur sit et ipsunt quis audipsum faccabor sed quatur, cusam, quas que verae sin cus in corates dolestio estis alique. Seditatur sim re veniam et idebis eos dolore voloreperum re volor aut et alit, qui re, cus repudam, omnimag natiorestrum volectae pores arum hiliti remporp oremost rumquam rem sa qui blaceru ptiatem nus sunt doluptat rehenitiae. Aximollore pores sollam, ut apera dis venistio. Nam que aliquiae. Et porem excero ipienis molorume volupta tatiatiis escitiae omnis ex entota conse sit eum quatibe rsperro optur reperum unt re venimus unt quid molorporum qui antem con conet, esendaecatur rendunt ibusant eiusam, consectur sit aut ese nonsequame solo vellut dolo magnatiam, corum harion cus nos et ipsunt eostias iminti deliquiae vernam am, simus secabo. Ut harum nonet molum.
Kopje over ...
...
Relevante blogs
-
Waarschijnlijk ben je te netjes opgevoed
Pas op dat je boek niet lijdt aan het beleefdheidssyndroom: niemand voelt zich aangesproken als je je adviezen te politiek correct formuleert. Val liever met de deur in huis.
-
Ik weet heel veel dus ik schrijf een boek waarin ik alles vertel wat ik weet
Spoiler alert: jouw lezer is helemaal niet geïnteresseerd in alles wat jij weet. Hij wil van jou alleen een kunstje leren.
-
Je lezer is je boek is zo vergeten
Je zit maanden op je manuscript te ploeteren, maar je lezer is je boek zo vergeten. Hoe kun je ervoor zorgen dat je lezer onthoudt wat je hebt geschreven?
-
Schrijf alles aan elkaar
Van alle schrijftrucs vind ik deze de beste: praat alle onderwerpen in je boek aan elkaar.
-
Gebruik een voorbeeld als je wilt dat lezers je begrijpen
Wil je zeker weten dat je lezer begrijpt wat je bedoelt? Gebruik dan een voorbeeld.
-
Waardeloos schrijfadvies: negen tips om vlug te vergeten
Als je mensen vertelt dat je een non-fictieboek gaat schrijven, dan regent het direct goede adviezen. Omdat iedereen kan schrijven, denkt iedereen er verstand van te hebben, ook al heeft men nooit meer dan een opstel geschreven. Zou Max Verstappen ook adviezen krijgen van alle mensen die een rijbewijs hebben?
Neem het schrijfadvies met een brede glimlach in ontvangst en bewaar alle letters zorgvuldig, je weet maar nooit in welk hoofdstuk ze nog eens van pas komen.
-
Wat lees ik nou in die boek?
Het is echt dát boek, en niet die boek. Maar je hoort het steeds vaker. Die huis, die land, die boek. Maakt het wat uit?
-
Ik heb een goed boek geschreven
Iedereen die je boek in handen krijgt, heeft een mening. Moet je je daar altijd wat van aantrekken?
-
Heb jij al een sensibiliteitslezer?
Er kwam een golf van kritiek nadat het werk van Roald Dahl op aanwijzing van sensibiliteitslezers gekortwiekt zou zijn door de uitgeverij. Later bleek het aantal aanpassingen beperkt, maar de toon was gezet. Jammer, want het inzetten van sensibiliteitslezers is even gebruikelijk als waardevol.
-
Vijf manieren om ChatGPT te gebruiken als co-auteur
Kunstmatige intelligentie is nog altijd vrij dom, maar als je het zelf slim aanpakt kun je er als auteur veel profijt van hebben. Vijf manieren om ChatGPT te gebruiken als co-auteur van je boek.
-
Zelf een boek schrijven of een ghostwriter inschakelen?
Een ghostwriter is een prima oplossing als je zelf geen boek wilt schrijven. Maar heb je 'm echt nodig?
-
Een slimme schrijver draagt een witte jas
Als je overtuigend wilt overkomen als auteur van een non-fictieboek helpt het om jezelf geloofwaardig te presenteren.
-
Hoe begin je een boek?
Moet je op de eerste pagina's van je boek meteen je spierballen laten zien of de lezer subtiel naar binnen lokken; hoe zorg je ervoor dat je lezer zin krijgt om verder te lezen?
-
Schrijftips tegen sceptische lezers
Het is frustrerend, maar de moderne lezer van je boek gelooft niet blindelings wat jij beweert, hoeveel verstand van zaken je ook hebt. Er is maar een remedie: je boodschap beter onderbouwen.
-
Hoe lang mag je doen over het schrijven van een blog?
Dat sociale media snel zijn, is nog geen reden om snel te schrijven. Neem de tijd als je als auteur een blog schrijft. Een pleidooi voor slow bloggen.
-
Als Vincent van Gogh nu had geleefd, dan had hij zijn broer gemaild
E-mail is al vaak doodverklaard sinds de opkomst van nieuwe sociale media, maar het medium blijkt een volwaardige opvolger van de brief, hoe mensen ook hun best doen om berichten met zo weinig mogelijk liefde te schrijven. Een gemiste kans.
-
Zeven misverstanden over boeken
Boeken bestaan al eeuwenlang, dus je zou denken dat ze geen geheimen meer kennen. In de praktijk hoor ik niettemin regelmatig stellingen over boeken waar ik het helemaal niet mee eens ben. Dit zijn mijn favorieten.
-
Kan een robot je volgende boek schrijven?
Zou het niet handig zijn als een robot jouw boek zou schrijven? Je hoeft alleen af te rekenen met je creditcard en na een druk op de knop kun je goede sier maken met een geniaal boek over de toekomst van de arbeidsmarkt, het fokken van teckels of de gevolgen van de Amerikaanse burgeroorlog voor het populisme.
-
Een oplosmiddel voor de grootste schrijfvlek
Wil je een uniek boek schrijven? Bestudeer dan de publicaties van al je concurrenten. Jouw boek is namelijk pas uniek als het anders is, niet omdat je het zelf uniek vindt.
-
Wordt het een studieboek of een leesboek?
Heb je al bedacht hoe je al je kennis en ervaring gaat presenteren in je nieuwe managementboek? Doe je het als dominee of als verhalenverteller?