Stuur ons je manuscript
We zijn altijd geïnteresseerd in nieuwe ideeën voor boeken over management, psychologie en maatschappij. Het maakt niet uit in welk stadium je bent. Als je nog bezig bent met het uitwerken van je ideeën denken we graag mee. Als je manuscript al klaar is, beoordelen we graag of het bij ons past.
Naast een manuscript ontvangen we graag een A4 met een beknopte omschrijving van je boek in maximaal 250 woorden en een A4 met een profiel van de auteur(s).
Mail je boekvoorstel en/of manuscript naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we proberen binnen enkele weken te reageren.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kopje over traditionele media
Sae volupti buscien itaquam, que nectet voluptatecum ex eicte non repedis eiur sit et ipsunt quis audipsum faccabor sed quatur, cusam, quas que verae sin cus in corates dolestio estis alique. Seditatur sim re veniam et idebis eos dolore voloreperum re volor aut et alit, qui re, cus repudam, omnimag natiorestrum volectae pores arum hiliti remporp oremost rumquam rem sa qui blaceru ptiatem nus sunt doluptat rehenitiae. Aximollore pores sollam, ut apera dis venistio. Nam que aliquiae. Et porem excero ipienis molorume volupta tatiatiis escitiae omnis ex entota conse sit eum quatibe rsperro optur reperum unt re venimus unt quid molorporum qui antem con conet, esendaecatur rendunt ibusant eiusam, consectur sit aut ese nonsequame solo vellut dolo magnatiam, corum harion cus nos et ipsunt eostias iminti deliquiae vernam am, simus secabo. Ut harum nonet molum.
Kopje over sociale media
...
Relevante blogs
-
Ik weet heel veel dus ik schrijf een boek waarin ik alles vertel wat ik weet
Spoiler alert: jouw lezer is helemaal niet geïnteresseerd in alles wat jij weet. Hij wil van jou alleen een kunstje leren.
-
Snel, snel, voordat iemand er met je boekidee vandoor gaat
Heb je een goed boekidee als auteur? Laat het dan niet verstoffen, want voordat je het weet publiceert iemand een boek over hetzelfde onderwerp.
-
Waardeloos schrijfadvies: negen tips om vlug te vergeten
Als je mensen vertelt dat je een non-fictieboek gaat schrijven, dan regent het direct goede adviezen. Omdat iedereen kan schrijven, denkt iedereen er verstand van te hebben, ook al heeft men nooit meer dan een opstel geschreven. Zou Max Verstappen ook adviezen krijgen van alle mensen die een rijbewijs hebben?
Neem het schrijfadvies met een brede glimlach in ontvangst en bewaar alle letters zorgvuldig, je weet maar nooit in welk hoofdstuk ze nog eens van pas komen.
-
Ik heb een goed boek geschreven
Iedereen die je boek in handen krijgt, heeft een mening. Moet je je daar altijd wat van aantrekken?
-
Hoe begin je een boek?
Moet je op de eerste pagina's van je boek meteen je spierballen laten zien of de lezer subtiel naar binnen lokken; hoe zorg je ervoor dat je lezer zin krijgt om verder te lezen?
-
Schrijftips tegen sceptische lezers
Het is frustrerend, maar de moderne lezer van je boek gelooft niet blindelings wat jij beweert, hoeveel verstand van zaken je ook hebt. Er is maar een remedie: je boodschap beter onderbouwen.
-
Een oplosmiddel voor de grootste schrijfvlek
Wil je een uniek boek schrijven? Bestudeer dan de publicaties van al je concurrenten. Jouw boek is namelijk pas uniek als het anders is, niet omdat je het zelf uniek vindt.
-
Beter goed gejat dan slecht verzonnen
Per ongeluk ontvingen we honderden brochures van andere uitgeverijen. Wat te doen, lezen of weggooien?
-
Doe de Kleine Managementboek Auteurs Test
Twijfel je of het wat voor je is, het schrijven van een managementboek? Doe dan nu de Kleine Managementboek Auteurs Test en je weet binnen vijf minuten of je het in je hebt.
-
Bedenk eens een woord
Door je eigen woorden te bedenken voor je boek, scherp je je eigen gedachten aan en snapt je lezer beter wat je bedoelt.
-
Geen idee voor een blog? Recycle een oude tekst
Blog je niet omdat je geen idee hebt waarover je moet bloggen? Er is een simpele oplossing: haal een oude tekst van de plank. Er is niemand die het opvalt.
-
Pas op voor tunnelvisie als je een managementboek schrijft
Als je dag-in-dag-uit met je eigen boek bezig bent, kun je overtuigd raken van feiten die feitelijk nergens op slaan. Tunnelvisie ligt altijd op de loer.
-
Een beetje blogger gooit zo nu en dan zijn eigen ruiten in
Wil je als auteur een blog schrijven maar heb je niets nieuws te vertellen? Dan maak je toch nieuws.
-
Mag je andermans model gebruiken?
Als managementauteur bouw je verder op het werk van anderen. Je mag hun ideeën wel beschrijven, maar mag je ook de diagrammen van hun theoretische modellen in je eigen boek publiceren?
-
Bent u wel mijn lezer?
Ben je als auteur niet geïnteresseerd in je lezers, schrijf dan een dagboek. Ben je wel geïnteresseerd, denk dan na over je doelgroep. En voorkom de volgende fouten.
-
'Auteur managementboek betrapt op tunnelvisie'
Gek eigenlijk, dat je deze kop nooit leest, want het komt best vaak voor. Consultants die een boek schrijven over een nieuwe managementmethode, zonder zich af te vragen of er genoeg bewijs is. Hoe voorkom je tunnelvisie als auteur?
-
Laat jij mijn hartje sneller kloppen?
Ik kreeg een mail van Martine. Ze was blijkbaar erg opgewonden geraakt toen ze mijn profielfoto had gezien en zocht contact. Ze vroeg zich af of ik haar hartje sneller wilde laten kloppen. Ze was mijn e-mailadres kwijtgeraakt, maar had hem gelukkig teruggevonden, zodat ze mij nu kon laten weten dat ze me mistte en graag allerlei ondeugende dingen met me wilde doen.
-
Bewaar je ideeën voor de eeuwigheid
Ik heb een ijzeren geheugen voor triviale feiten. Over enkele weken weet ik nog steeds wat voor weer het was toen ik deze tekst schreef, wie er tijdens het schrijven belde en of ik koffie dronk of thee. Maar als ik dadelijk een goed idee heb voor een blog, is de kans groot dat ik het over een uur ben vergeten.