Van idee naar boek

Heb je een goed idee maar kun je wel wat hulp gebruiken bij het schrijven en uitgeven van je boek? Onze redacteuren, vormgevers en pr-medewerkers weten wat werkt en staan voor je klaar met concreet advies en praktische hulp.

Van het bedenken van een titel tot organiseren van de promotie kun je rekenen op de begeleiding van een team dat even gemotiveerd is als jij. Je hebt persoonlijk contact met professionals die zorgen voor het publiceren van een aantrekkelijk boek en je helpen om je als professional op de kaart te zetten.
Ik heb een boekidee

Boekidee
Stap1

Boekidee

Elke succesvol boek begint met een goed idee, je wilt nu eenmaal opvallen tussen al die duizenden andere boeken. Waar gaat jouw boek over?

Veel auteurs hebben bij de start van hun boek nog geen helder beeld van de invalshoek van een boek. In welk stadium je ook bent, we helpen je om erachter te komen welk idee het beste bij je past en kan rekenen op de belangstelling van lezers.

Redactie
Stap2

Redactie

Schrijven is meer dan het ordenen van je kennis en ervaring. Het is in de eerste plaats en creatief en emotioneel proces. Tijdens het schrijven zorgen we daarom niet alleen voor deadlines en praktische tips maar ook voor morele steun.

We hebben regelmatig contact over je ervaringen en vorderingen. Moet de structuur worden aangepast, ben je tevreden over de stijl? Kun je de tijd vinden om te schrijven? Je staat er niet alleen voor, er is altijd een redacteur bij wie je kunt aankloppen.

Vormgeving
Stap3

Vormgeving

Een boek is meer dan inhoud, het is ook vorm. De vormgeving van de cover en de opmaak van de tekst, eventueel aangevuld met illustraties, bepalen mede het succes van je boek.

Onze vormgevers bedenken in overleg met jou hoe het boek eruit moet zien. Je bent betrokken bij elke stap in het proces zodat de vorm van het boek aansluit bij jouw verhaal.

Drukwerk
Stap4

Drukwerk

Wordt het een zwart-wit paperback of een full-color, hardcover boek met goudopdruk? Wordt het boek geprint of gedrukt?

Er zijn tegenwoordig duizend-en-een manieren om een boek te drukken en samen bedenken we wat het beste aansluit bij de inhoud van het boek en de verwachtingen van de doelgroep. Van elk boek brengen we ook een e-bookversie uit.

Verkoop
Stap5

Verkoop

Je boek is straks breed verkrijgbaar, bij online boekhandels als bol.com en managementboek.nl, en in de betere boekhandel.

We hebben een warme relatie met de boekhandel en proberen ervoor te zorgen dat je boek op de boekenplank van zo veel mogelijk winkels staat. Samen bedenken we acties om je boek extra aandacht te geven in de boekhandel.

Promotie
Stap6

Promotie

Van alle succesfactoren is de promotie van je boek een van de belangrijkste. Als auteur heb je daarbij een hoofdrol.

Je eigen netwerk inschakelen, je kennis en ervaring delen via sociale media: wij weten wat werkt. We geven je niet alleen advies maar zorgen ook voor de tools die je nodig hebt om jezelf en je boek op de kaart te zetten.

Maak een vliegende start met het schrijven van je non-fictieboek

Maak een vliegende start met het schrijven van je non-fictieboek

Een boek schrijven is een van de beste manieren om jezelf als deskundige op de kaart te zetten. Dat wil jij ook, maar hoe pak je dat aan? Je leest het in dit boek van uitgever Geerhard Bolte.

Bestel het boek


Relevante blogs